alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2008 W dotpay.pl nie ma jednorazowych oplat (chyba jakies smieszne 10 zl za rejestracje). Ale to i tak nie zmienia faktu, ze Twoja dzialalnosc bedzie nielegalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2008 Nie chodzi o pośrednika, jakim jest np. dotpay, tylko o umowę z operatorem komórkowym. Co do zus-u to ja znalazłem taką możliwość. Jeśli by działalność zarejestrować na emeryta wojskowego to chyba zus jest w jego przypadku nieobowiązkowy. Płaciłby tylko część na ubezpieczenie chorobowe, na emerytalne by odeszło. Może ktoś to potwierdzić? Aha, z zaznaczeniem, że przeszedł na emeryturę po 30latach pracy. Wcześniej chyba są jakieś ograniczenia co do zarobków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Tak jak Sponsi napisał, tylko PP i od biedy jakieś resellery. A od resellera, to podatku nie płacisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 A od resellera, to podatku nie płacisz? Jak lubisz ryzyko Chodziło o to, że PP czy Reseller nie wymaga działalności gospodarczej, a nie że obchodzi podatki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dawstaw 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2009 Robisz tak. Idziesz na studia zakladasz sobie konto w akademickich inkubatorach przedsiebiorczoesci (http://www.inkubatory.pl/) płacisz 200 zł miesiecznie za prowadzenie działalnosci i wszystko masz cacy. Odprowadzasz vat wystawiasz faktury itp. ;] Na poczatek wystarczy a pozniej jak zdobedziesz klientów załozysz wlasna firme.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2009 @up, a datę ostatniego postu w tym temacie widziałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2009 @up, a datę ostatniego postu w tym temacie widziałeś? @Malas, do tej pory jest masa dzieci, które chcą zarabiac tworząc wlasne krzaki Więc odpowiedziec na temat nie zaszkodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dawstaw 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2009 Zastanawia mnie jeszcze jedno. Co do płatności sms i umów z operatorami to sporo się pomyliłem. Właśnie sprawdziłem i płaci się jednorazowo około 2tys i miesięcznie 3tys. Może komuś się przyda. gdzie to znalazles ? gdzie mozna taka usluge wykupic ? Teraz tak... Jak wykupie taka usługe to przeciez podatek jest odprowadzany bo osoba wysylajaca smsa placi jeszcze w tym vat ? Czy ja posiadajac taka usluge musze jeszcze dodatkowo odprowadzac podatek ? Działalnosc pewnie jest konieczna ale ile lacznie musialbym odprowadzac podatku ? Sry za odgrzebywanie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach