tumeks 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Witam! Mam pewien problem, dotychczas korzystałem z Outlook Express i wszystko było OK - POP3 i SMTP poprawnie działały. Gdy przeszedłem na Webmaila (UebiMiau) to POP3 działa poprawnie, a gdy chcę wysłać wiadomość wyskakuje taki błąd: Wys?anie wiadomo?ci by?o niemo?liwe! SMTP Error: Recipient not accepted. Verify your relay rules Powrót Czy orientuje się ktoś w czym tkwi problem? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Tomasz Furca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Czy orientuje się ktoś w czym tkwi problem? Po zalogowaniu się do systemu webmail przejdź do ustawień, gdzie wyedytuj swoją wizytówkę tj. poprawny adres nadawcy pojawiający się w nagłówkach. Powinno to rozwiązać problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Niestety nie pomogło - nadal ten sam błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Niestety nie pomogło - nadal ten sam błąd. a adres serwera SMTP w konfiguracji UebiMiau jaki masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 W zmiennej $smtp_server mam podany adres serwera taki sam jaki miałem w Outlook'u . Skorzystałem z funkcji "sendmail" w configu UebiMiau i działa wszysytko ), lecz mam inny problem przy każdym wysłaniu wiadomości, są dołączane na wstępie takie dane: Date: Sat, 5 Jul 2008 19:18:14 +0100 From: "Web2_nblades" <nblades@knights.pl> To: tumeks@knights.pl Reply-To: "Web2_nblades" <nblades@knights.pl> Subject: 21312 X-Priority: 3 X-Mailer: UebiMiau 2.7.2 X-Original-IP: 83.15.172.243 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-MSMail-Priority: Medium Importance: Medium Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"; MIME-Version: 1.0 Message-Id: <20080705171814.C843D32427@ns351399.ovh.net> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach