Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 26 czerwca, środa.. 17:25 do... 17:31 (Chello, Gdańsk) czy tylko u mnie nie działają dhosting.pl, dpanel.pl, a także dpoczta.pl (i poczta w domenach)? co ciekawe, strony WWW hostowane u nich działają EDIT: OK działa... down było - tja, całe 6 minut.. czyli razem może 10, no ale sam fakt : )P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Na tę chwilę u mnie wszystko działa jak należy. Thunderbird również nie wywalił żadnego błędu przez ostatnie 30 min. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Hehe Sponsi, dołączyłeś do wyłapywaczy 5min przestojów A na serio, jak aktualizują system (panele itd.) to zazwyczaj właśnie wyłączają dostęp userom coby nie władowali się w updejta Ja nie zauważyłem braku dostępności, ale może to była jedna z tych sytuacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Ale i tak kochamy nadal dhosting, prawda? Wybaczamy im tę 5 minutową przerwę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Ale i tak kochamy nadal dhosting, prawda?Wybaczamy im tę 5 minutową przerwę Ja im wybaczę każdą przerwę popartą wszelakimi udoskonaleniami panelu czy poczty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 Teraz tylko czekajmy aż autor tego tematu zacznie "wyzywać" innych postówców piszących o 5" minutowych przerwach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 ale ja nigdy nie wyzywałem nikogo piszącego o pięciominutowych przerwach.. to było z 10 minut tak właściwie, późnym popołudniem, myślę, że raz, że ten dział jest właśnie od tego - a dwa, że to jednak była przerwa jak nie patrzeć.. nie chodzi o wybaczenie, czy nie, chodzi o sam fakt - że "hosting dhosting miał przerwę" i koniec, nie były to 2-3 minuty, ale ok. 10 minut... uznałem, że fakt godny odnotowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 No i był to środek dnia... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 No to pora się wynosić od nich A na poważnie... No nie przesadzajcie Panowie, mając na tak wysokim poziomie usługi które świadczy dhosting (tym bardziej, że www działało nieprzerwanie) chyba można wybaczyć tak krótką nie dyspozycyjność , tym bardziej, że nie został potwierdzony fakt braku działania usługi, a jedynie możliwości zalogowania się do paneli / wejścia na stronę główną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2008 od 7 minut leży http na: fire.dhosting.pl biedny straciłem miliony //edit ok po 12 minutach wstal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2008 Obserwowałem to, przerwa była jednak krótsza. Dzisiaj w porannym programie w TVN była reklama jednego z serwisów obsługiwanych właśnie przez dh (jak ktoś ogląda to będzie wiedział co to za firma ). Wygląda na to, że konto zostało szybko przeniesione na dedyka lub 1/4 - bo serwis jak i praca fire wróciła do normy. Tak to się kończy jak ludzie duże strony korporacyjne wrzucają na najtańsze pakiety shared Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 I kolejny pad. Informacja: Ze względu na prowadzone prace konserwacyjne dPaneljest chwilowo niedostępny. Uważam, że o takich zmianach się informuje PRZED, a nie PO lub w TRAKCIE. Wg mnie to jest pad. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 To nie działa Ci cały serwer czy tylko dpanel? Forum widzę, że śmiga Pad to by był jakby serwer nie odpowiadał Dhosting często wyłącza panel gdy są przeprowadzane prace modernizacyjne w jego funkcjonalności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Napisałem o komunikacie w panelu ( na forum miałem ips driver errora ). Nad wyraz szybko podziałali bo 5min potem było już OK. Po prostu człowiek taki przez nich nie przyzwyczajony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Modernizują sieć z tego co mi wiadomo, więc jeszcze jakiś czas mogą się pojawić takie paru minutowe restarty ale jeśli ma to prowadzić do no downtime structure czy jakoś tak to przeboleję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Nie tylko Ty. Tylko jeśli jest to planowane to jeden mail bądź info w dpanelu byłoby OK, nieprawdaż? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Nie tylko Ty. Tylko jeśli jest to planowane to jeden mail bądź info w dpanelu byłoby OK, nieprawdaż? Widocznie myśleli, że przez te 5 min nikt się nie zorientuje i raz dwa zrobią co mają zaplanowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spanner Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Widocznie myśleli, że przez te 5 min nikt się nie zorientuje i raz dwa zrobią co mają zaplanowane Normalnie tego typu operacje wykonuje się późno w nocy lub wcześnie rano, gdy jest jeszcze małe natężenie ruchu na serwerach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Wiesz, są "prace konserwacyjne" i "zaplanowane prace konserwacyjne" I te drugie masz rację, przeprowadza się późną nocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Teraz to wszystko padło.. :| edit: właśnie dzwoniłem - jakiś problem łączy u warszawskiego operatora, na terenie całej Polski. Do 20min ma ponoć wszystko wstać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 a mi mój jabber nie działa ;/ ;f Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Już wstało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 http://dhosting.pl/aktualnosci.html#19 Czyli jednak to niezależna awaria sieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szakus 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2009 Od 3 dni mam duże problemy na łączach giną wysyłane pakiety, strony się nie wczytują (connection timeout) w poniedziałek zgłosiłem do helpdesku pingi i traceroute ale nie dostałem informacji a na infolinię dodzwonić się nie można bo wszystkie linie zajęte .. możecie na to zerknąć ? <pre>|------------------------------------------------------------------------------------------| | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last | |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------| | 192.168.1.1 - 0 | 101 | 101 | 0 | 0 | 31 | 0 | | 10.0.0.3 - 0 | 100 | 100 | 0 | 9 | 47 | 16 | | gigant.core.isko.net.pl - 0 | 100 | 100 | 0 | 11 | 31 | 0 | | 213.199.236.17 - 0 | 100 | 100 | 0 | 15 | 47 | 47 | | 88-199-220-10.tktelekom.pl - 0 | 100 | 100 | 0 | 14 | 63 | 16 | | HostingCenter.plix.pl - 5 | 100 | 95 | 16 | 453 | 2328 | 203 | | air.hc9c.dhosting.pl - 0 | 100 | 100 | 0 | 13 | 47 | 0 | |________________________________________________|______|______|______|______|__ ____|______| na dsl jest podobnie ma ktoś może podobne problemy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2009 Widocznie ich routery nie lubią pingów. Bo sama maszynka ma dosyć znośne i 0% lossów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach