hoster_wro 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Hej, Mam taką sytucacje że moge dostać od jednej instytucji kase na sprzęt fizyczny, np 25,000zł na serwery, co sądze starczyło by na 4-5 dobrych serwerów. I teraz pytanie: Jak wynająć te serwery firmom hostingowym w zamian za gwarantowane łącze do jednego z nich lub za jakąś stała opłatę? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Mam rozumieć, że chciałby je wynająć firme np. GTSEnergis i w zamian za to otrzymac darmowe łącze w domu tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Mam rozumieć, że chciałby je wynająć firme np. GTSEnergis i w zamian za to otrzymac darmowe łącze w domu tak? nie kolega majac przykladowo 5 serverow chcialby 5 podpiac do netu z czego jeden dla niego a reszta dla firmy ktora daje mu neta (takie wzajemne uslugi on im servery a oni mu lacze do jednego servera, reszta oni zarzadzaja) moze prosciej: kolega chce lacze do jednego servera wzamian za kilka dorbych serverow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Mam rozumieć, że chciałby je wynająć firme np. GTSEnergis i w zamian za to otrzymac darmowe łącze w domu tak? Tak, chyba o to mu chodzi lub o to, że do jednego serwera chce mieć dostęp za free. Powiem szczerze, że raczej to nie przejdzie. Dlaczego? Sprzęt będzie Twoją własnością, a zawartość dysków nie. Jeżeli jednak stwierdzisz, że nie chcesz dalej współpracować będziesz mógł zabrać swój sprzęt - Twój "partner" będzie mieć wtedy problemy. Oczywiście to czysta teoria, bo oczywiście idzie podpisać specjalne umowy, ale... no ja bym na to nie poszedł Takie moje zdanie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Mało realne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Raczej malo relne ze ty dajesz serwery ze w zamian za lacze ... , gdyz np bedziesz chcial przyjmijmy w polsce lacze 50Mbits/s no limit to raczej te 25 t malo starczy , no chyba ze to znacznie mniejsze lacze, po za tym znudzi sie sie inwestowanie w serwery i..... oj duzo "tego czegos" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
STER-gaming.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Mam kolokację w Beyond.pl (Poznań). Pół szafy wolne, więc miejsce dla Ciebie by się znalazło. Gdyby Cię to również interesowało, mam spore rabaty na serwery w komputroniku + priorytetową realizację zamówień. 1. Ile mniej więcej będziesz potrzebował łącza. 2. Co na nich chcesz mieć? Warezy odpadają. Odpowiedz najlepiej na PM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hoster_wro 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 Dziekuje że wytłumaczyliście o co mi chodzi najtrafiniej napisał maniack czyli ja im serwery a oni mi kase lub łącze. Ster Gaming skontaktuje się z tobą na PM Pozatym to gdzie OVH ma data center? Telefony do obsługi klienta mają na wrocław (jestem z wrocławia) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 OVH data center >> Francja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 Z tego co wiem, planują otworzyć usługę kolokacji w Polsce... Wtedy może bardziej realnie, że to co kombinujesz się uda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 Ale to takiemu poważnemu graczowi jak OVH, czy ogólnie każdemu innemu, który planuje na dłuższą metę zając się usługami hostingowymi opłacało by się od kogoś wynajmować sprzęt? Wg. mnie to jest mało realne, bo pewniej i bardziej opłacalny jest zakup własnego sprzętu. BTW - w jakich cenach są takie dedykowane nitki do serwerów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 BTW - w jakich cenach są takie dedykowane nitki do serwerów? Zależy w jakich ilościach... tak mnie więcej od 185zł do 100zł... Przykłady: http://www.balticdatacenter.pl/oferta/kolokacja.pdf http://www.szara.net/files/ulotka_sd_hp_sun.pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hoster_wro 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2008 michalt - dzieki za info BlueMan - jeśli bym wynają tanio to może się to opłacać obydwu stron Co do nitek to poniżej 100zł za Mbps w polsce chyba nie ma. w europie OVH ma 100Mbps za 3900zł Przy 1Gbps w angli można uzyskać taniej za Mbps. (Lub usa np oferta $5/Mbps ip transit z http://www.he.net/ip_transit.html ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2008 W sumie to się zgodzę z Szymkiem, może im to się nie opłacać - co swój sprzęt to swój - zależy - pogadaj, a będziesz wiedzieć. Nie zapomnij nas poinformować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2008 w europie OVH ma 100Mbps za 3900zł Czyli można powiedzieć, że koszt serwera... tak w dużym przybliżeniu... No, ale załóżmy, że łącze kosztuje 1300zl/miech. Czyli po 3 miesiącach jest to cena serwera... a po roku cena 4 serwerów... . Czyli po roku nie opłaca im się taka "współpraca" z Tobą Nie no - nie wyobrażam sobie chodzić w "wynajętych" butach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Nie no - nie wyobrażam sobie chodzić w "wynajętych" butach przeciez wszystkie oferty serwerow dedicated to jak chodzenie w wynajetych butach:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach