Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2008 Witam, Planuje zakup dedyka, prawdopodobnie wlasnie w tej serwerowni - zastanawiam sie, czy ktos z Was posiada moze jakies znizki u nich - nie wiem staly klient, duzo maszyn zakupione... Bede wdzieczny i zobowiazany. Pozdrawiam, TM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Hetzner - kiedyś tam byliśmy. Powiem szczerze, że raczej nie są chętni na jakieś głębsze propozycje współpracy. Mieliśmy u nich chyba 7-8 serwerów jakieś 2 lata temu ( jak ten czas leci... ) i przy kolejnych nie chcieli dać nam nawet zniżki na opłaty instalacyjne. Przy zamówieniu 9 pojawił się problem z obsługą i działaniem sieci. Ale to już inna bajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Maszyny w Hetzner są już tak tanie, że nawet nie wypada się upominać o zniżki. To tak jakby się kłócić ze sprzedawcą w kiosku, że zapałki kosztują 10 gr, a nie np. 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Nie psuj rynku! Wszystko można kupić taniej niż sprzedawca oferuje. Głównie mi chodzi o ten setup fee, które jest nieporozumieniem przy współpracy długoterminowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Nie psuj rynku! Wszystko można kupić taniej niż sprzedawca oferuje. Głównie mi chodzi o ten setup fee, które jest nieporozumieniem przy współpracy długoterminowej. To wszystko zależy. Jeżeli opłata jest niska, nie opłaca im się ciągle instalować nowych serwerów - wiadomo - niska cena = wzrost ilości instalacji. Dlatego zrobili pewną selekcję - jestem w stanie to zrozumieć. Jeżeli miesięcznie instalowaliby 100 serwerów, rezygnowałoby powiedzmy 15% ludzi to byliby już do tyłu. Z tego co pamiętam w hetznerze serwery instalują ręcznie - nie z automaty ( przynajmniej tak było ). Może moje kalkulacje są błędne, ale myślę że o to też im chodzi. @bellerofont Wiadomo, masz racje = usługi tanie, ale moim zdaniem targować trzeba się zawsze. Do nas jak napiszą ludzie czy nie da rady np. płacić mniej za serwer ace extra - kosztuje 10 zł na miecha, mówimy ok, zapłać nam 8 zł - każdy jest happy - my mamy Klienta, zadowolonego klienta, a to jest przecież w biznesie najważniejsze PS. Z zapałkami przesadziłeś Chociaż też możnaby tak zrobić Ostatnio w jakimś PUBie w Poznaniu dostałem kartę rabatową na piwo - zniżka o 20 gr - nazwy nie wymienię Niby mało, ale niektórzy, co ją dostali się ucieszyli - na dużej ilości zawsze będą "do przodu" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Nie psuj rynku! Wszystko można kupić taniej niż sprzedawca oferuje. Głównie mi chodzi o ten setup fee, które jest nieporozumieniem przy współpracy długoterminowej.A podpisujesz kontrakt długo-terminowy? Bo nie sądzę... PS. Z zapałkami przesadziłeś Chociaż też możnaby tak zrobić Ostatnio w jakimś PUBie w Poznaniu dostałem kartę rabatową na piwo - zniżka o 20 gr - nazwy nie wymienię Niby mało, ale niektórzy, co ją dostali się ucieszyli - na dużej ilości zawsze będą "do przodu" 20gr? W Pubie? Chyba jaja sobie robisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Ostatnio w jakimś PUBie w Poznaniu dostałem kartę rabatową na piwo - zniżka o 20 gr - nazwy nie wymienię Niby mało, ale niektórzy, co ją dostali się ucieszyli - na dużej ilości zawsze będą "do przodu" Czy to jakiś "osiedlowy" PUB z "piwem" po 3zł za kufelek? Są takie w Poznaniu? Pomijając już, że mam zupełnie inne preferencje co do piwa i tego typu "promocje" właściciel mógłby sobie tutaj w... wsadzić, to na miejscu właściciela tegoż lokalu wstydziłbym się w ogóle oferować tego typu "żniżki". Podając tu nazwę tego "pub'u" zrobiłbyś jedynie antyreklamę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Czy to jakiś "osiedlowy" PUB z "piwem" po 3zł za kufelek? Są takie w Poznaniu? Pomijając już, że mam zupełnie inne preferencje co do piwa i tego typu "promocje" właściciel mógłby sobie tutaj w... wsadzić, to na miejscu właściciela tegoż lokalu wstydziłbym się w ogóle oferować tego typu "żniżki". Podając tu nazwę tego "pub'u" zrobiłbyś jedynie antyreklamę. W tym sęk, że piwko w tym pubie kosztuje coś koło 7 zł. Nie jest to może najlepszy pub w Poznaniu, ale najgorszy typu "U Wietnamczyka" nie jest W środku ładnie, obsługa też miła etc. Moim zdaniem, przynajmniej w moich oczach się ośmieszyli takim faktem... Więc chłopaki, jak będziecie w Poznaniu to dajcie znać, mam super rabat - chętnie pomogę w zaoszczędzeniu grosza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 To już w przyzwoitej knajpce w Krakowie na rynku gdzie piwo kosztuje 8-9zł wybrani mogą dostać (ale dopiero po dłuuuższym czasie)kartę klubową ze zniżką 10-20% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 To już w przyzwoitej knajpce w Krakowie na rynku gdzie piwo kosztuje 8-9zł wybrani mogą dostać (ale dopiero po dłuuuższym czasie)kartę klubową ze zniżką 10-20% Podejrzewam, że są i takie w Poznaniu - ja napisałem tylko o jednym przypadku, a tu taka dyskusja No nic, jadę do Krakowa jakoś za dwa tygodnie, więc zobaczę czy Adrian ma rację - wierzę, że ma ale musiałem coś napisać, żeby jeszcze bardziej zmotywować się do wyjazdu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 hetzner nie robi żadnych ustępstw od reguły nie daję żadnych zniżek miesięcznych. Jak już daje setup około 20-40 euro za instalacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 z tego co pamietam moza tylko z nimi instalacje pochandlowac i nic zbytno wiecej. ps. ... a mi pani w biedronce daje zawsze upusty na piwko jak rachnek jest xxx, 74 itp groszy zawsze tycg groszy nie place lol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2008 Potwierdzam że raczej w hetzerze nie ma możliwości zniżek (mam tutaj na myśli opłaty miesięczne, jak jest z instalacją to nie wiem) ale znajomy coś próbował negocjować i pupa @Up ee.. to widzę że markowe sklepy wybierasz Sorry za offtopic - Adrian, jak możesz to daj znać na pw o którą knajpkę na rynku Ci chodzi. P.S 2 Użytkowników czyta ten temat (0 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)2 Zarejestrowanych: Linux, rusel Witamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach