bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 Witam! Wyskakuje mi błąd przy instalacji APACHE: server:/usr/local/src/apache_1.3.41# ./configureConfiguring for Apache, Version 1.3.41 + Warning: Configuring Apache with default settings. + This is probably not what you really want. + Please read the README.configure and INSTALL files + first or at least run './configure --help' for + a compact summary of available options. + using installation path layout: Apache (config.layout) Creating Makefile Creating Configuration.apaci in src Creating Makefile in src + configured for Linux platform Error: could not find any of these C compilers anywhere in your PATH: gcc cc acc c89 Configure terminated Jak doinstalować te biblioteki: gcc cc acc c89 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 To nie biblioteki.. podaj dystrybucję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 System to: Debian 3.1/4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 apt-get install gcc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 pewniej będzie jeśli zrobi tak: apt-get build-dep apache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 Dzięki, zastosowałem: apt-get build-dep apache - wszystko ładnie się zainstalowało. Teraz pozostaje kwestia uruchomienia tego apache . Moja wersja to: apache_1.3.41. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 jeśli korzystałeś z paczek apache, to w nich chyba nie ma 1.3 Czemu w ogóle takiej starej wersji użyłeś?! /etc/init.d/apache2 start jak nie 2, to pokombinuj :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 Czemu w ogóle takiej starej wersji użyłeś?! To nie jest stara wersja sam jej poniekąd używam. @Tomek58: wpierw dostosuj konfiguracje, ustaw virtualki a później odpal. Goooogle Ci pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach