bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 Witam! Mam zamiar wykupić VPS-a w vps4less.de pod małą, domową stronę www. Mam pytanie, czy da się na nich postawić APACHE i MySQL? Czy nie mają jakiś ograniczeń? A drugie pytanie, to czy da się podpiąć pod ich serwer domenę wykupioną na innym, polskim serwerze, a potem czy da się tworzyć subdomeny? Pozdrawiam i czekam na pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 VPS - wirtualny serwer dedykowany. Jeżeli masz wystarczające umiejętności to wszystkie postawione przez Ciebie wymagania mogą był spełnione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 A jak jest z podpięciem domeny? I jak ten serwer zamówić? https://ssl.vps4less.de/whmcs/order.php?step=2&pid=2 - jaką domenę i jakie DNS-y tutaj podać? Czy własną gdzieś już wykupioną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 Podaj co chcesz nie ma to większego znaczenia :- )) Radziłbym Ci jednak na tym VPS`ie zrobić zewnętrzne DNS`y. I postawić na VPS wyłącznie odchudzone MySQL i Apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 Nikt nie odpowie Ci na Twoje pytania w paru zdaniach.. bo na to się nie da konkretnie odpowiedzieć w paru zdaniach ...pytasz o rzeczy, które (pół)laik uczy się całymi nocami : ) na PW Ci coś podsunę EDIT: żeby nie robić nowego posta: umiesz? no ale sorry, zadajesz pytania, jak byś w ogóle pojęcia nie miał o konfiguracji Debiana... heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bg384 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2008 Instalować i konfigurować wszystko raczej umiem . PS. To jakie DNS-y podać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2008 Zaparkuj sobie domene na darmowym hostingu DNS, np. http://www.everydns.net/ - nastepnie z poziomu everydns zrob sobie wpisy IN A i inne na IP Twojego VPSa na ktorym zrobisz VHOSTY pod dana domene. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2008 jak coś mogę tanio serwer VPS załatwić : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach