Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Moim zdaniem MyBB ciutek wygrywa, a co dopiero jak wejdzie wersja 1.4 Obecna wersje 1.2 można porównywać z phpbb2 Poczekamy do 1.4 ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Zanim wyjdzie MyBB 1.4 to się doczekamy phpBB4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Tylko po co? Włączasz kompresję, wszystko z dysku jeszcze do tego dochodzi cache, coś jak xs_mod w phpbb2. EDIT: W Mybb kompresja tez jest, tyle że możemy regulować jej poziom przez ACP w zakresie 0-9 lvl. A co do cache to nie mam pojęcia... EDIT2: Wie ktoś może jak spisują się kolesie z phpbb-assistant.com? Nie jestem za bardzo do themów, mam niby prawie gotowy pod phpbb3 ale chciałbym aby rozkład elementów był prawie identyczny jak ten który mam aktualnie na przemo, myślę że za te max 20-30zł chyba by to zrobili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 Witam mam pytanie odnosnie vBulletin a phpbb3 Co lepsze i dlaczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 vB Bo tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 IMO phpbb3 - bo za free Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 Akurat, że free to żaden argument Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 phpbb fajniej i szybciej się crackuje To chyba ulubiony skrypt forum dla nudzących się "łamaczy". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 phpbb fajniej i szybciej się crackuje To chyba ulubiony skrypt forum dla nudzących się "łamaczy". to nie jest argument ! argumenty ! dowody płatne nie znaczy lepsze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 A ja się zapytam może, jak wygląda sprawa themesów w phpbb3? Tak samo jak w 2, czy jakieś sensowne cachowanie już jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2008 Jak płatne to wymagam, a jak darmowe to siedze cicho albo zmieniam ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Płatne przykładowo: Dowody. Hmm. Spamowanie. Vbulletin jest cholernie mocno spamowane przez automaty. Mam w stałych zakładkach kilka for na tym silniku i widzę dzisiaj że wszystkie zostały zasypane spamem i to jeszcze przez tego samego bota (po nazwie użytkownika). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 boty na vb są tak głupie, że na dodatkowe pola w profilu dają zawsze i wszędzie "1" - wystarczy to wyłapywać i olewać takie rejestracje Np. nr. gadu-gadu. W nowym vb jest też recaptcha ale nie wiem jaką ma skuteczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 bb3 nie jest spamowane bynajmniej jeszcze boty przed kod sie jeszcze nie przebiły .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Również mogę go z tych płatnych śmiało polecić Nie jest "typowym" skryptem, dużo w nim nowości i nowatorskich podejść do kwestii nawigacji, ale to tylko in plus http://www.woltlab.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 bb3 nie jest spamowane bynajmniej jeszcze boty przed kod sie jeszcze nie przebiły .. Tak samo może być z phpbb2 i przemo na którym jeszcze dalej lecę (choć podjąłem już kroki w sprawie konwersji na phpbb3), no i wcale nie trzeba mieć kodu Jest taki modzik i do phpbb2 i do phpbb3 - podczas rejestracji dzieli pole do wpisywania emaila na 2 części, na moim forum od roku po zainstalowaniu nie było przypadku spamu :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Ze spamem to nie jest tak prosto. Ja mam 3 fora vb to na 2ch nie ma ani jednego posta botów od lat. A na jednym codziennie się rejestrują. Trzeba mieć pecha i trafić na listę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 jak mialem forum na przemo, to sie nie moglem ogarnac od botow, a teraz bb3 mam, i jest fantastycznie ale ciekaw jestem jak jest z tymi skryptami pod katem obciazen serwera ? bb3 vs vb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Nom, a mnie interesuje jak wygląda obciążenie MyBB 1.4 beta, z tego co widzę ilość zapytań większa niż w wypadku phpbb3 ale czas generowania strony już niższy. Bawię się z phpbb3 ale ogólnie poczekam chyba opublikowanie pracy Blueman'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelt89 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Polecam MyBB oraz Polski Support mybboard.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 wBB3 - z wstępnych analiz wynika że nie jest to aż tak bardzo wydajny skrypt, mimo to śmiało mogę go polecić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 co to za skrypt jest wBB3 ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 WBB3 -> http://www.woltlab.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Nie znałem tego. Poza tym raczej szkoda mi kasy na komercyjne skrypty. Lepiej jakieś darmowe mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2008 Nie znałem tego. Ja też go nie znałem. Chłopaki mnie dopiero zarazili i tak już na nim zostałem Świetny zarówno dla admina jak i usera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach