wislak 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2008 Tak jak w temacie szukam serwera dedykowanego który oferuje dużą ilośc adresów IP. Chccę postawić zaplecze do pozycjonowania i aby każda domena była najlepiej na innym adresie. Najlepiej aby też można było płacić za pomocą przelewu w PLN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Pytanie stare jak świat, ile masz gotówki na to? Ile masz na sam serwer? Ilu IP potrzebujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Wszystko da się załatwić tylko trzeba mieć $$ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wislak 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 miesięcznie 200-300zł najlepiej im więcej IP tym lepiej ale przydałoby się chociaż z 10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 miesięcznie 200-300zł najlepiejim więcej IP tym lepiej ale przydałoby się chociaż z 10 Podane przez Ciebie widełki to cena netto/brutto? Określ też ile pasma potrzebujesz (1mbit/s, 2mbit/s, więcej?), oraz czy interesuje Cię również jakiś konkretny zakres administracji Twoją maszyną? Jakiś panel administracyjny? (np. DirectAdmin). Prosimy o więcej szczegółów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wislak 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 może być 200-300 netto nawet 1mbit/s mi wystarczy jakiś panel by się przydał plesk lub DirectAdmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Hmm może http://hetzner.de/rootserver_en.html masz już 6IP w standardzie, mają chyba dodatkowe IP za 1E (ale nie jestem pewien). Resztę kasy musisz przeznaczyć na zdalnego admina, bo widzę, że będziesz go potrzebować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Tylko hetzner nie zainstaluję, żadnego panelu administracyjnego i ma kwotę setupu. Pierwszy serwer jest dość mocny i da rade z zapleczem. http://www.isp-control.net/ po odpowiedniej konfiguracji posłuży odpowiednio. Z hetzner z tego co pamiętam można brać dodatkowe adresy ipv4 po kontakcie z supportem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Tylko hetzner nie zainstaluję, żadnego panelu administracyjnego ... I dlatego piszę, że resztę kasy na admina http://www.isp-control.net/ po odpowiedniej konfiguracji posłuży odpowiednio.Z hetzner z tego co pamiętam można brać dodatkowe adresy ipv4 po kontakcie z supportem. A co sądzisz o http://lxlabs.com/software/lxadmin-sse/? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 A co sądzisz o http://lxlabs.com/software/lxadmin-sse/? miałem styczność i mi bardziej przypadł do gustu directadmin jeśli chodzi o projekty komercyjne. Czekam, aż ktoś pomyśli i napisze dobry panel pod nginx'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Ile potrzebujesz transferu? Może dobry VPS z dodatkowymi adresami ip :>? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 ja ci powiem skoro piszesz ze 1mb styknie to może weź host w SITE5 wiem wiem mój ref , ale masz tam 1 ip za 1$ myślę że mocy miejsca i trafficu wystarczy. Oczywiście mowa tutaj o planach reseller w najmniejszym masz 12/1000GB i za 400zł rocznie. Na starcie masz 3 IP a każdy następny 1$ WHM+cPanel myślę że nada się pod zaplecze. Jeżeli się zdecydujesz to to możesz zrobić to z mojego refa ty nic nie tracisz a ja zyskuje SITE5 KLIK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 @netu takie hostingi sie pod to nie nadają, samo obciążenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 ja ci powiem skoro piszesz ze 1mb styknie to może weź host w SITE5 wiem wiem mój ref Szuka dedyka a Ty mu polecasz masówkę shared ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Tak jak w temacie szukam serwera dedykowanego który oferuje dużą ilośc adresów IP. Chccę postawić zaplecze do pozycjonowania i aby każda domena była najlepiej na innym adresie. Najlepiej aby też można było płacić za pomocą przelewu w PLN Zobacz na www.dediserv.pl lub od razu wyślij zapytanie mailem. Myślę, że coś ciekawego w tej cenie dostaniesz i nie będziesz miał problemu ani z dodatkowymi adresami, ani z ewentualnym panelem administracyjnym (przykładowo DirectAdmin). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Witam, Moge Panu zaoferowac nastepujacy serwer: Intel P4 2.4GHz 512MB RAM 40GB HDD 2TB transferu na porcie 100mbit 10 adresow IP kazdy w innej klasie Directadmin Miesiecznie 200PLN netto. Inne konfiguracje rowniez mozliwe np: AMD X2 5200+ 2GB RAM 2x250GB HDD 1TB transferu na porcie 100mbit 10 adresow IP kazdy w innej klasie Directadmin Miesiecznie 300PLN netto. lub Intel Core 2 Quad Q6600 4GB RAM 2x500GB HDD 1TB transferu na porcie 100mbit 10 adresow IP kazdy w innej klasie Directadmin Miesiecznie 400PLN netto. Wszystkie serwery dostepne od reki. Pozdrawiam, Dino Strzeminski info@dediserv.eu PS. Dziekuje za polecenie naszych uslug Panie Michale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach