BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2008 Po pierwsze jak dużo procka to zabiera i jak bardzo potrafi zmniejszyć transfer (a więc i przyśpieszyć wczytywanie się strony) ? Po drugie - jak to włączyć/skonfigurować? Korzystałem z http://www.howtoforge.com/apache2_mod_deflate ale w logach nic nie mam i dalej mam komunikat na stronach, że nie działa ta opcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2008 Deflate ogólnie z tego co testowałem dawał lepsze efekty niż gzip ale wiadomo - zależy od treści. Można też znaleźć sporo informacji że deflate nie zawsze jest obsługiwane ale nie mam pojęcia w jakich klientach. Zawsze można się pobawić w wykrywanie obsługi. Procek. Zależy od stopnia kompresji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2008 A macie jakieś porady jak to prawidłowo zainstalować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Nie ma sensu kompresować witryn które zawierają 90% zdjęć czy innych kompresowanych plików jak np filmy. A instaluje sie to jak każdy moduł apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Korzystałem z http://www.howtoforge.com/apache2_mod_deflate ale w logach nic nie mam i dalej mam komunikat na stronach, że nie działa ta opcja. sprawdź czy moduł został poprawnie załadowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2008 @patrick - jak ? w /etc/apache2/mods-enabled/ mam te dwa plik (powiązania), ale jak sprawdzić, czy dobrze się załadowały to nie wiem... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2008 Nie wiem ja tego nie mam przed sobą. Jeżeli są dowiązania, czyli apache powinien załadować w/w moduł. Więc zostaje Ci kwestia sprawdzenia konfiguracji modułu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2008 /etc/apache2/mods-available/deflate.conf <IfModule mod_deflate.c> DeflateFilterNote Input input_info DeflateFilterNote Output output_info DeflateFilterNote Ratio ratio_info LogFormat '"%r" %{output_info}n/%{input_info}n (%{ratio_info}n%%)' deflate CustomLog /var/log/apache2/deflate_log deflate </IfModule> no i w VirtualHost mam dodane: <VirtualHost *> ServerAdmin moj@email.pl DocumentRoot /home/blueman/public_html/domena.pl/ ServerName domena.pl ServerAlias www.domena.pl AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml ErrorLog /var/log/apache2/domena.pl-error_log CustomLog /var/log/apache2/domena.pl-access_log common </VirtualHost> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach