kriss 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 Witam mam problem z quota przy tworzeniu usera na DA,panel postawiony na jest na VPS przy tworzeniu usera mam taki komunikat setquota: Mountpoint (or device) / not found. setquota: Not all specified mountpoints are using quota moze macie jakies pomysly? z gory dzieki za podpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 Poproś dostawce VPS o zainstalowanie quoty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 nie ma innego wyjscia? probowalem zamontowac mount / ale cos nie trybi moj plik fstab vzfs / ufs rw,userquota,groupquota 0 0 tmpfs /lib/init/rw tmpfs rw,nosuid,mode=0755 0 0 proc /proc proc rw,noexec,nosuid,nodev 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs rw,nosuid,nodev 0 0 devpts /dev/pts devpts rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=620 0 0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 bez mount capabilities nie masz możliwości skorzystania z mount wewnątrz containera, a takiego uprawnienia żaden normalny admin Ci nie da system twierdzi, że obsługuje quotę dla /, direct admin twierdzi co innego... na ile znam ten panel wystarczy dopisać jedną linijkę do pliku konfiguracyjnego, nie mniej jednak limity VPSa mogą być "idiotyczne", dlatego łatwiej będzie i szybciej jak kogoś zatrudnisz na audyt... napisz @patryk ( on lubi takie zlecenia ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2008 O audytach nawet nie mysle bo ten serwer mam po to by sie uczyc wiec bez sensu zatrudniac kogos a czy moglbys napisac co i gdzie dopisac ? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2008 Jak do uczenia to się ucz wlasnei lekcja nr1 jak zrobic quota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach