djsolar 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2008 Witam, Potrzebuje centralny system backupu /rozwiazanie jak najbardziej komercyjne/ , mam w sieci kilka serwerow dzialajacych na systemie SOLARIS , Linux oraz windows 2003 server . Potrzebuje system dzieki ktoremu w miare prosty sposob bede mogl zarzadzac backupem z serwerow, oraz po ustawieniu odpowiednich polityk proces ten przebiegalby automatycznie. Problem w tym ze mam bazy ORACLE ktore wymagaja precyzyjnego zamkniecia /potrafia sie wysypac/ . Moze cos doradzicie ? Wpadl mi w oko system Tivioli firmy IBM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2008 Wpadl mi w oko system Tivioli firmy IBM. To jest świetny wybór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2008 Wpadl mi w oko system Tivioli firmy IBM IBM Tivoli nie Tivioli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cyrial 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2008 Polecam też zapoznać się z Time Navigator Enterprise oraz Veritas Backup (dostępne są wersje testowe). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 Polecam też zapoznać się z Time Navigator Enterprise oraz Veritas Backup (dostępne są wersje testowe). Ja bym skorzystał z rozwiązań OpenSource np. BackupPC - prosty w zarządzaniu i wygodny. Sam używam, wdrożyłem w wielu firmach i miodzio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cyrial 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 Opieram się na tym z czego korzystam w pracy, a akurat z tych dwóch rozwiązań korzystamy na bardzo szeroką skalę w kilku serwerowniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2008 ten Veritas to faktycznie jest dość popularny, kilka większych centr danych go używa, a i z tego co widać po ofertach pracy kilka banków, ale ja osobiście nigdy tego nie testowałem, bo mnie produkty Symanteca od zawsze przerażały... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djsolar 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Ktos sie orientuje w cenie Tivoli ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2008 Ktos sie orientuje w cenie Tivoli ? Niedawno była jakaś promocja na Tivoli, nie mniej jednak ceny totalnie nie zapadły mi w pamięć. Proponuję wyszperać w sieci jakiś numer do IBM'a, a dowiesz się w 5 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2008 http://www-306.ibm.com/software/pl/tivoli/ :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach