Emet 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2008 Witam Mam następujący problem. Mam VPS w hosteurope.de, zainstalowałem Direct Admina, skonfigurowałem DNSy, podpiołem kilka domen, wszystko działa OK. Zmieniłem pod DA nazwę hostname z lvpsXXXXX.dedicated.hosteurope.de na server.XXXX.pl i wszystko jest ok tylko że gdy wykonuje ping z innego serwera na którąś z moich podpiętych domen to zwraca mi nadal odpowiedzi z lvpsXXXXX.dedicated.hosteurope.de a chciałbym żeby zwracał z hostname server.XXXX.pl , jeśli wykonam ping z tego mojego serwera na jakąś moją domenę to otrzymuje server.XXXX.pl Co musze poprawić żeby z zewnątrz pingi na moje domeny też dawały server.XXXX.pl ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2008 zmiana revdns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emet 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2008 zmiana revdns Gdzie to można dokładnie zmienić ? Może można bezpośrednio w panelu DA ? Mam Debiana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2008 W panelu od dostawcy jesli takowy posiadasz jeśli nie zgłoś się do dostawcy/DC/czy gdzie tam jestes o ustalenie revdns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emet 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2008 W panelu od dostawcy jesli takowy posiadasz jeśli nie zgłoś się do dostawcy/DC/czy gdzie tam jestes o ustalenie revdns OK, zrobione. Dzięki za pomoc ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach