BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Jakimś cudem mój serwer nagle przestał odpowiadać na pingi :/ Co może być tego przyczyną i jak to "włączyć"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Jakimś cudem mój serwer nagle przestał odpowiadać na pingi :/Podaj jeszcze mniej informacji to na pewno ktoś Ci odpowie Co może być tego przyczyną i jak to "włączyć"? 'To' jest włączone. Co najwyżej żadania / odpowiedzi są blokowane po drodze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Wyłączenie odp na ping: echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all włączenie odpowiedzi na ping: echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all Może to Ci pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Wyłączenie odp na ping:włączenie odpowiedzi na ping: Podane przez Ciebie ustawienia nie są za to odpowiedzialne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Podane przeze mnie polecenia działają Dzięki nim można włączyć lub wyłączyć odpowiedź na ping Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Podane przeze mnie polecenia działają Tak, działają... Ale nie służa do tego, co opisałeś Dzięki nim można włączyć lub wyłączyć odpowiedź na ping Dzięki nim można zmusić (lub nie) jądro, aby ignorowało wszystkie pakiety ICMP. Ping (icmp echo reply, icmp echo request) jest tylko częścią tego protokołu diagnostycznego.Blokowanie tego protokołu w całości nie jest zalecane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 87.99.111.40 - o ile coś to pomoże W razie czego pytajcie o więcej, bo mogę nie znać jakiś chwytów i jakich danych potrzebujecie do diagnostyki takiego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 U mnie ten adres ip odpowiada na ping ;P Edit: A jednak nie, pomyliłem adresy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 U mnie ten adres ip odpowiada na ping ;PEdit: A jednak nie, pomyliłem adresy U mnie od paru minut też odpowiada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2008 Na routerze było zablokowane w firewall. Sorry za kłopot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach