pitreq 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 Mam problem, mam vpsa najtanszego w hosteurope.de mam tam na razie z 5 stronek, ktore ciagna jakies gora 4000-5000 uniq dziennie, wszystkie na bazie mysql.... czasami nie chca chodzic strony, serwer chodzi... w czym moze byc problem, jak temu zaradzic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 Wynajmij administratora, który skonfiguruje Ci serwer. Bo jeżeli nie wiesz dlaczego tak się dzieje, zapewne nie znasz się dobrze na tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pitreq 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 sie nie znam, ale chyba moze ktos powiedziec jaka moze byc tego przyczyna... na administratora w chwili obecnej mnie nie stac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 Jak masz najtańszego to pewnie Ci Ramu już brakuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 odchudź MySQL - stracisz trochę na wydajności(szybkości działania), ale serwera powinien wytrzymać stres. Przyjrzyj się również apache, najlepiej pokaż my.cnf i httpd.conf :- )) Postaram się pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 Stawiam na to żę zaczyna brakować zasobów. Albo skonfigurujesz bardziej optymalnie serwer albo zmieniasz pakiet na wyższy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pitreq 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 tylko przy 5000uniq? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 5 tys. na html u to zupełnie coś innego niż 5 tys na wordpress Musisz sprawdzic jakie aktualnie generujesz obciążenie dla tego VPSa i tyle. Jak zjadasz zasoby to patrz wyżej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2008 Co do optymalizacji np. MySQL to przeglądnij forum, bo ostatnio pisałem o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach