Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Witam, Mam takie pytanko, a dokładnie chodzi o ispcp. Założyłem konto resellera, poźniej dodałem userów. Z tego co widzę, katalogi domowe nie są tworzone w /home Można to jakoś zmienić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Witam, Mam takie pytanko, a dokładnie chodzi o ispcp. Założyłem konto resellera, poźniej dodałem userów. Z tego co widzę, katalogi domowe nie są tworzone w /home Można to jakoś zmienić? A gdzie są tworzone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 /usr/www/virtual/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Poszukaj w /etc czy gdzie tam ten panel ma pliki konfiguracyjne, odpal mc kliknij Polecenie -> Znajdź plik zawartość i wpisz /usr/www/virtual/ i wyszukaj może znajdziesz jakiś plik gdzie jest ta ścieżka i będzie to ten plik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 FTP_HOMEDIR = /var/www/virtual Tylko jak ustawić by katalog domowy użytkownika był w postaci /home/user/publix_html/domena.pl ## Main variables # CONF_DIR = /etc/ispcp LOG_DIR = /var/log/ispcp PHP_STARTER_DIR = /var/www/fcgi ROOT_DIR = /var/www/ispcp ROOT_USER = root ROOT_GROUP = root GUI_ROOT_DIR = /var/www/ispcp/gui APACHE_WWW_DIR = /var/www/virtual SCOREBOARDS_DIR = /var/www/scoreboards Tak samo APACHE_WWW_DIR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Raczej w skryptach musiałbyś grzebać by tak ustawić.. ale czy jest sens? Zmień na /home i już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 To jeszcze może ktoś wie czy dodanie ioncuba wymaga czegoś dodatkowego w ispcp. Dodałem ścieżki we wszystkich php.ini ale dalej nic z tego :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 A zrestartowałeś serwer www? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 oczywiście Ale już po problemie, wywaliłem ispcp i jadę na "czystym" debianie, po kłopocie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach