Trans 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Prowadze serwer gry MMORPG i często dotychczasowy dedyk już nie wytrzymuje: AMD Athlon 64 X2 5600+ Dual Core+RAM: 2 GB DDR2 RAM Patrzyłem na oferte ovh.pl http://www.ovh.pl/produkty/eg.xml jednak nie potrzebny mi taki olbrzymi dysk i sądze, że dlatego cena jest taka wysoka. Tak naprawde to pojemność dysku wystarczy 10gb. Ważny jest duży transfer, dobre CPU i ok. 4GB RAMU i niskie pingi. I nie wiem czy dobrze zrobie jeśli wykupie tego ovh.pl? Czy pingi będa niskie przy jednocześnie 200 osobach podłączonych do gry? Wkońcu to serwery we francji. I jakie inne oferty polecacie? W granicach 300-500zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Patrzyłem na oferte ovh.pl http://www.ovh.pl/produkty/eg.xmljednak nie potrzebny mi taki olbrzymi dysk i sądze, że dlatego cena jest taka wysoka. Jesteś niestety w błędzie. Czy to będzie 250 GB czy 750 GB to różnica w cenie jest minimalna. W końcu to są dyski SATA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 może podaj jaka gra jaki serwer masz i najlepiej podaj adres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Cos mi to wyglada na OTS jednak nie dam sobie reki uciac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trans 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Tak ots.net.pl I chyba zdecyduje się na ovh, jednak mam ostatnie pytanie, czy pingi nie będą duże przy jednocześnie dużej liczbie osób w grze i przegłądających strone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Zalezy od konfiguracji, z tego co mi wiadomo silniki na 8.1 sa pod sql, wiec napewno stawial bym na optymalizacje mysql przez kogos kto sie na tym zna dla uzyskania dobrego efektu. Zajmuje sie jednym z serwerow OTS i posiadam maszyne w livenet z tego co wiem nie jest zle, a co do ovh to nie wiem, jednak wczesniej OTS ktorym sie zajmuje stal w NL i nie bylo problemow jednak nie wiem jak roznica pingow z NL i FR ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 pingi do ovh są dobre a widzę ze ten którego chcesz wybrać ma switch 1g to przy rozsądnej liczbie graczy będzie ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach