Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Witam mam pewne pytanie Brac Serwery Dedykowane z ovh.pl czy LiveNet? ten http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xl.xml czy http://livenet.pl/dedykowane.htm ten za 200 zł Z góry dzięki i pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Zależy pod co to ma być jak pod serwery gier to LiveNet jak pod www to ovh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 A jakie byście mi Polecali? inne jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 w tej granicy cenowej wątpie żebys cos sensownego znalazł ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 a Co sądzicie o tym http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xxl.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Korzystalem z OVH i nie mialem problemow wiec mysle ze mozesz brac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Myślisz ze będa dobre pingi pod Gry? bo Kolega wyżej sie wypowiadał ze do gier LiveNet ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 tylko pamietaj ze w livenet pseudo serwer to zwykly deskop... co do linka ktory podales, napewno lepszy serwer, niz ten ktory podales w pierwszym poscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2008 a z tego co wiem ovh ma lokalizacje Francje Neo nie będzie miało lagów? i inne czyli Tele2 itp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2008 Ja kiedyś uruchomiłem serwer gier. Mój internet: Chello Ping: od 50-89 Brak lagów uruchomiony był na RPS1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 OVH i serwery gier odpadają, na 20 slotowy serwer 5-6 graczy ma ping powyżej 100, a reszta ~80ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 A mógł by ktoś jeszcze potwierdzic Twoje Słowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Potwierdzam. Po prostu odległość z Polski do Francji jest dość znaczna i to jest powodem wysokich pingów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 a Oferta Webd ( http://webd.pl/serwery.php?PHPSESSID=67540...c3ba7e877a1fa2a ) Co o niej sądzicie Chodzi mi o Linuxa Na nim by dobrze było pod gry? Lub http://www.forall.pl/serwery_dedykowane ten za 250 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 webd o ile pamiętam ma serwery w Holandii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 To co polecacie do gier Oprucz LiveNet żeby za instalacje sie nie płaciło chyba że Symboliczne Sumy i żeby była dobra jakoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Dlaczego skreślasz livenet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xKanGur 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Konfiguracja tego serwera jest bardzo dobra: ( http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xxl.xml ) czyli zakładając ping jest stały. Łącze 100/100 robi swoje, kolejny + to brak limitów. Fakt kawałek odległości jest ale jak wejdziesz na 1 lepszy serwer do CSa (właśnie na ovh) to tam pingi utrzymują się do 65. Dlaczego nie Livenet? Teraz co 2 serwer ma tam swoje serwery (ale pomieszałem:)), łącze mają obciążone, słabe sprzęty w porównaniu do ovh. Czyli sumując, biorąc w ovh masz pewność, że nie będzie problemów z łączem ani limitami a ping będzie stały a w Livenet nie dość, że dostaniesz słabą maszyne z limitami to przy nie obciążonych serwerach na takim łączy nie zejdziesz poniżej 45ms. Więc zastanów się. Róznica pingu to 20ms to nie jest aż tak dużo a dodatkowo masz tani, mocny sprzęt na nielimitowanym łączu. Myśle, że ktoś się ze mną zgodzi;P Edit: Sam miałem serwer z Livenetu. Pingi nie zachwycały a obsługa fatalna. Na serwer czekałem ponad 4ni (regulamin mówi bodajże do 74) gdy dostałem serwer okazało się, że pan nie zainstalował połowy pakietów które były potrzebne a wrzucił cały śmietnik. O reinstalacje systemu prosiłem 3dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Kiedy miałeś tam serwerek? Chyba nie teraz Zaszło wiele zmian(moim zdaniem na lepsze). Z tego co widzę łącze działa dobrze i nawet jak jest jakieś tam jego obciążenie to nie jest to wyczuwalne Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xKanGur 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Serwer? jego okres mi sie skończył tydzień temu. I już nie przedłużałem z wcześniej wypisanych przyczyn. Teraz jade na ovh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edy 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Nie przesadzajmy z tym okresem oczekiwania. Wiadomo, że nie trwa to 5 minut. Podczas instalacji dodatkowego oprogramowania tj. DirectAdmin, firma LiveNet.pl musi wysyłać prośbę o przesłanie klucza licencyjnego, a trwa to czasem nawet do kilku godzin. Firma LiveNet mimo licznego grona klientów oferuję bardzo atrakcyjną ofertę i zapewnia niskie pingi maszyn. Wiadomo, że gdy maszyna jest używana w nadmiarze to nie możemy zrzucać winy na podmiot udostępniający. Korzystając z usług w/w firmy dawniej, myślałem, że nie dadzą sobie rady, ale myliłem się, aktualnie LiveNet jest bardzo dobrze prosperującą firmą hostingową, która zapewnia niski ping maszyn, fachową pomoc techniczną i miłą atmosferę podczas rozmowy ) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zwola 1 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 To ja sam już nie wiem bo tu taka Buża Mózgów OVH czy LiveNet?To ja sam już nie wiem bo tu taka Buża Mózgów OVH czy LiveNet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach