BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Jak nie logować wybranych zadań do logów crona? * * * * * root sh /home/blueman/uptime.sh >> /dev/null Inna sprawa - dlaczego ten skrypt mi się nie wykonuje ? 03 4 * * * root sh /home/blueman/rsync_code Jak ręcznie jako root go wpiszę to wszystko ładnie się łączy (bez hasła), ale z tego co widzę to przez crontab nie wykonuje on sie :/ W logach nic specjalnego nie pisze :| Hmmmm... aktualnie mają 44KB i gdyby nie ten skrypt co zaśmieca go co minutę, to pokazałbym log z 04:03, ale już go wcięło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Jak nie logować wybranych zadań do logów crona? W syslog'u musisz pogrzebać w ustawieniach. Inna sprawa - dlaczego ten skrypt mi się nie wykonuje ? 3 4 * * * root /bin/sh /home/blueman/rsync_code Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Coś konkretnie w tym syslog ? Bo nic mi to nie mówi, aby tylko wybrane zadania nie były logowane w logach. Jeśli chodzi o ten /bin/sh to spróbuje, ale wątpię, ponieważ w w/w temacie jest także drugi wpis z crontab i on działa poprawnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Nie wiem jak dokładnie wyłączyć niektóre zadania, ale od tego jest w syslog'u debugowanie, więc może tym się zainteresuj. @edit Hmm.. spróbuj tak: nohup polecenie > /dev/null 2>$1 pliki będą się wykonywały, w logach będzie zmianka, ale nie będzie stdout ani stderr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach