webcitron 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 Przed pół godziny podczas normalnego pisania witryny PHP opartej na MySQL dostałem serię błędów: File './organizer/alveoSavedSoldBottle.MYD' not found (Errcode: 24) File './organizer/alveoSavedSoldBottle.MYD' not found (Errcode: 24) File './organizer/alveoSoldBottle.MYD' not found (Errcode: 24) Oczywiście pliki są na serwerze, sam kod php/mysql też jest ok (zapytania przechodzą przez PhpMyAdmina), więc to na pewno coś z samym mysql.. Czego to może być wina ? Zaznaczam że przed pojawieniem się błędu nie były robione żadne specjalne operacje na bazie ;\ Jest to mój serwerek produkcyjny potrzebny do pracy, taki ze mnie admin jak z koziej d*** trąbka, więc proszę was o pomoc help.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 4 godziny mineło od zadania pytania i nikt Ci nie odpisał. Zapytał byś google i miałbyś odpowiedź w kilka sekund Errcode 24 to "too many open files". Jeżeli w tym czasie robił się backup to dodaj do mysqldump opcję --single-transaction (dla InnoDB) albo wyłącz lock'owanie tabel. Jeżeli błąd pojawił się podczas normalnego użytkowania bazy to sprawdź jaki jest limit otwartych plików w MySQLu i go ewentualnie zwiększ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 W sumie to wyłączanie locka podczas backupu to nie jest najlepszy pomysł więc spróbuj zwiększyć open_files_limit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webcitron 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 w my.cnf dodałem rano wpis: open_files_limit 60000 Szukałem na Googlach i to było jedyne co znalazłem. Niektórzy sugerowali też zdumpować bazę i wrzucić jeszcze ale również nie pomogło .. Może coś mieć z tym wspólnego MySQLowa składnia HANDLER.. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach