Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Spostrzeżenia "na gorąco" http://blog.fiedoruk.pl/2008/06/26/gmail-vs-hotmail/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 szkoda ze nie potrafie się zarejestrować w tym hotmailu ;D We're temporarily unable to check ID availability. Please try again. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 Tylko, że Microsoftowskie live jest strasznie nasycone reklamami... O ile te w webmailu Opera ładnie wycina, o tyle te umieszczane w stopkach maili już niekoniecznie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 19$ za rok to dużo? Ja od ręki sobie zrobiłem konto Plus. Analogicznie, płatny Gmail to już kwota rzędu 60$. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 19$ za rok to dużo? Ja od ręki sobie zrobiłem konto Plus. Analogicznie, płatny Gmail to już kwota rzędu 60$. 19$, ale per konto... to troszkę jednak sporawo wychodzi, biorąc pod uwagę oczywiście dawanie takich kont premium jako darmowy dodatek do serwisów społecznościowych W firmach... to jednak MS Exchange, ewentualnie OpenSourcowa Zimbra oferują znacznie większy komfort. PS: Google nawet i w darmowych Apps'ach nie dokleja do maili wychodzących własnych stopek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 To jest jeden z większych plustów Google - brak reklam w stopce. Te na stronie/skrzynce rozumiem i nie są one natrętne... ale reklamy w email to szenada, bul, rzal i rospacz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 19$, ale per konto... to troszkę jednak sporawo wychodzi, biorąc pod uwagę oczywiście dawanie takich kont premium jako darmowy dodatek do serwisów społecznościowych No ale to dodajesz do wybranych kont a nie do wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 No ale to dodajesz do wybranych kont a nie do wszystkich To wracamy do punktu wyjścia czyt. kto ci takie konto weźmie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2008 Większość. To naturalne, że w darmowej poczcie masz jakieś reklamy. Kto będzie chciał to sobie wykupi Plus i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2008 Taaa.... szczególnie biedni użytkownicy for dyskusyjnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2008 Większość. To naturalne, że w darmowej poczcie masz jakieś reklamy. Kto będzie chciał to sobie wykupi Plus i tyle Jak już ktoś będzie chciał sobie _kupić_ obsługę poczty, to raczej zainteresuje się też własną domeną ewentualnie wybierze jakieś ""sprawdzone"" rozwiązania a'la komercyjny onet/wp/interia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2008 O i podrzuciłeś mi dobry temat Zrobię sobie porównanie płatnych skrzynek w Polsce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 echh żeby się tak doczekać kiedyś zenbe for domains... Dlugo to uzywasz? Stabilne jest? Fajny ten webmail... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Dzieki za recenzje Korzystam od czasu jak tutaj przeczytalem Twoj post i nie wiedzialem jak z stabilnoscia... poza tym to odniosłem takie same wrażenie Zenbe jak Ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Również od jakiegoś czasu testuję tę platformę. Brakuje trochę języka pl ale głównie tej opcji dla domen :/ Nawet mogłaby być płatna bo sama usługa działa rewelacyjnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Wracając do Google for domains... Ktoś może ma domenę na OVH i udało mu się to skonfigurować prawidłowo? Bo mi nie - pewnie jest tak jak m.in. na home.pl, tzn. nie postępuje się dokładnie z instrukcją, tylko stosuje jakiś trik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 sproject ja mam domenę w ovh.pl i pocztę na google działa bez problemu... również posiadam domeny w home.pl i również z pocztą google nie mam problemu... - jaki masz problem ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Oto wyciąg z panelu ovh: alt1.aspmx.l.google.com.p2mzone.org MX 5 alt1.aspmx.l.google.com alt2.aspmx.l.google.com.p2mzone.org MX 5 alt2.aspmx.l.google.com aspmx.l.google.com.p2mzone.org MX 1 aspmx.l.google.com aspmx2.googlemail.com.p2mzone.org MX 10 aspmx2.googlemail.com aspmx3.googlemail.com.p2mzone.org MX 10 aspmx3.googlemail.com aspmx4.googlemail.com.p2mzone.org MX 10 aspmx4.googlemail.com aspmx5.googlemail.com.p2mzone.org MX 10 aspmx5.googlemail.com Wszystko ustawione tak jak zaleca Google, a po kilku próbach wciąż mam komunikat: Wygląda na to, że domena została skonfigurowana nieprawidłowo Aby poczta e-mail była dostarczana prawidłowo, musisz zmienić „rekord MX” w ustawieniach domeny. Jeżeli pominiesz ten krok, nadal będzie można tworzyć konta, ale nie będzie można wysyłać ani odbierać e-maili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Ma byc p2mzone.org MX 1 aspmx.l.google.com nie aspmx.l.google.com.p2mzone.org MX 1 aspmx.l.google.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 No to się z lekka skompromitowałem. Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 No coz, tez ustawilem kiedys tak jak Ty . Teraz wiem, ze tak sie nie robi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jkb 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2008 19$ za rok to dużo? Ja od ręki sobie zrobiłem konto Plus. Analogicznie, płatny Gmail to już kwota rzędu 60$. jestem zainteresowany zakupem kont HotmailPlus, niestety nie widziałem opcji zamówienia ich z Polski (BOK Microsoft twierdzi że nie ma takiej możliwości), ale może ktoś z Was zna jakąś sztuczkę która pozwala obejść tą niedogodność? -- Jakub Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2008 ... ale może ktoś z Was zna jakąś sztuczkę która pozwala obejść tą niedogodność? Adres podać za granicą i zamówienie przez zagraniczną wersję strony. W Polsce M$ nie zamierza wprowadzić wersji płatnej a i twierdzili, że i na świecie się będą z tego wycofywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach