l15 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2008 Witam Nie jestem pewien czy wrzuciłem temat do właściwego działu, jeśli nie to proszę moderatorów o przeniesienie. Korzystam z poczty z google applications for domains, w panelu direct admin firmy hostingowej u której kupiłem domenę stworzyłem rekordy mx pozwalające na przekierowanie poczty w domenie na serwery google. Nie wszystko jest jednak dla mnie jasne i mam pytania. Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź. - utworzyłem kilku użytkowników, chciałbym mieć jednak jedno konto pocztowe na które trafiałyby e-maile wysyłane i odbierane z wszystkich poszczególnych kont. czy jest możliwe utworzenie takiego konta bądź na poziome panelu administracyjnego google bądź panelu firmy hostingowej? - czy jest celowe tworzenie wpisu SPF w direct adminie dla mojej domeny? słyszałem że efekt działanie spf może być niekorzystny. PS Jestem laikiem w tematyce, kieruję się tu raczej po omacku, możliwe więc że napisałem jakieś bzdury ) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2008 1. mozesz stworzyć jedno konto mailowe i zalożyć aliasy .. nie ma innej możliwosci ( przynajmniej w wersji darmowej ) 2. jasne że jest sens, bez tego twoje maile nie dotrą na wiele serwerów ( gazeta, wp .. itp ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 O Google Apps jest artykuł na 3 strony w najnowszym PC World Komputer. 1. Nie ma chyba takiej funkcjonalnośći nawet w wersji płatnej 2. SPF jest wręcz wymagany do prawidłowego wysyłania/odbierania listów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 O Google Apps jest artykuł na 3 strony w najnowszym PC World Komputer. Nie wiem czy wyczaiłeś kto napisał ten artykuł xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 i co.. zachwala ten szit? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 Bo poczta z home.pl jest lepsza ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 GMAIL to najlepsza poczta na świecie, niech cały świat się na nią przesiądzie niech każda firma, każdy rząd, dosłownie wszyscy mają pocztę w G. suuuuuuuuper... heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 Nie wiem czy wyczaiłeś kto napisał ten artykuł xD Ano :] Zachęcam do dyskusji. Ciekawe czy znajdziecie błąd, który popełniłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 l15, na twoje pierwsze pytanie jest kilka możliwości (a oto dwie z nich): 1. "Adres dla pozostałej poczty Jeżeli odebrany e-mail nie odpowiada żadnemu istniejącemu adresowi" (co prawda wtedy trochę spamu może przychodzić, ale filtr spamowy Gmail'a jest dość dobry). 2. Utworzyć listę e-mailową Co do drugiego jak już kilka osób Ci powiedziało - ustaw SPF wtedy masz pewność, że wszystkie maile wysłane przez Ciebie dotrą do adresatów. Co do zwyczajnego Gmail'a czy poczty Gmail we własnej domenie jest "super" gdyby nie to, że nowa wersja webmaila zawiesza Firefoxa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
l15 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 1. "Adres dla pozostałej poczty Jeżeli odebrany e-mail nie odpowiada żadnemu istniejącemu adresowi"(co prawda wtedy trochę spamu może przychodzić, ale filtr spamowy Gmail'a jest dość dobry). 2. Utworzyć listę e-mailową 1.Nie rozumiem jak miałoby to działać. Przecież poczta będzie adresowana na konta istniejących użytkowników. Domyślam się więc że nie będzie zaklasyfikana do wspomnianego kryterium. Aco z wysyłaną pocztą? 2.Do każdego kontrahenta musiałbym definiować osoną listę? A co z pocztą przychodzącą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2008 Zachęcam do dyskusji. Może jakiś link do tej publikacji? Nie każdy kupuje PC World Komputer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Podpinam się pod temat z pytaniem: Czy w wersji darmowej poczty google dla domen, jest jakieś API lub system integrujący z .php aby była możliwa rejestracja kont z poziomu samych userów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Czy w wersji darmowej poczty google dla domen, jest jakieś API lub system integrujący z .php aby była możliwa rejestracja kont z poziomu samych userów? z tego co pamiętam to niestety nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 No to lipa :/ Właśnie będę testował pocztę M$ dla domen, bo ona coś takiego ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Nie - darmowa wersja Google Apps nie ma API. Podaj linka do tego Microsftowego systemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 BOSS naprawdę jesteś skory do postawienia na szalę swoją reputację w oczach klientów korzystając z darmowej poczty Google'a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Nie - darmowa wersja Google Apps nie ma API. Podaj linka do tego Microsftowego systemu. domains.live.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netzip.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 @sponsi, Przecież nie musi chodzić o komercyjne wykorzystanie gmail'a dla Klientów, mogą to być np. skrzynki e-mail dla użytkowników jakiegoś portalu/strony tematycznej, zakładane automatycznie przy rejestracji. Poza tym, poczta od googiela jest wg. mnie jedną z najlepszych (płatne skrzynki onetu się nie umywają). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Nie - darmowa wersja Google Apps nie ma API. Podaj linka do tego Microsftowego systemu. Wchodź Ty na gg częściej domains.live.com @sponsi,Przecież nie musi chodzić o komercyjne wykorzystanie gmail'a dla Klientów, mogą to być np. skrzynki e-mail dla użytkowników jakiegoś portalu/strony tematycznej, zakładane automatycznie przy rejestracji. Poza tym, poczta od googiela jest wg. mnie jedną z najlepszych (płatne skrzynki onetu się nie umywają). Dokładnie. Mam dwa fora społecznościowe i to bardzo przydatny dodatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 tja, tylko - o zgrozo - ludzie stawiają na tym szicie profesjonalne sprawy (vide mój pracodawca - ehhh)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 tja, tylko - o zgrozo - ludzie stawiają na tym szicie profesjonalne sprawy (vide mój pracodawca - ehhh)... To niech kupi wersję pro dla wszystkich pracowników Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 hmm.. a może ma pro? ciekawe jak to sprawdzić : ) w sumie to mi wisi.. i tak mam przekierowanie na normalną pocztę, a loguję się tylko jak ktoś napisze na firmowy : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Pro ma chyba 10GB pojemności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2008 Apps Pro ma 25GB... Live Hotmail Pro ma 10GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach