Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Poszukuję bardzo lekkiego skryptu na "blog okazjonalny". W zasadzie potrzebne są tylko skategoryzowane wpisy i jakiś tam moduł komentarzy. W zasadzie musi opierać się o PHP i najlepiej by było jakby korzystał z MySQL (nie lubię baz danych w plikach tekstowych). Znalazłem niby coś, co nazywa się Chyrp, ale nie za bardzo chciało ruszyć (na firehost nie ma PDO_MySQL, a na hekko cały czas błąd 500, nawet jak usunąłem .htaccess i kombinowałem z prawami dostepu) Z góry dzięki za wszystkie sugestie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Czy pisałeś do BOKu w tej sprawie ? Z tego co widzę to nie a niemożliwe żeby tak się działo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Czy pisałeś do BOKu w tej sprawie ? Z tego co widzę to nie a niemożliwe żeby tak się działo. Z BOKiem sie nie kontaktowałem, bo to raczej wina skryptów: po usunieciu .htaccess dalej wystepował bład 500, ale jak podmieniłem index.php na wyswietlający phpinfo, to "działało" OK. Co Was będę zamęczał nieudolnością developerów :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 serendipity Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2008 może WordPress? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2008 może WordPress? WordPress jest kobyłą a nie "lekkim skryptem na bloga". Sam ostatnio potrzebowałem jakiegoś skryptu do postawienia czegoś w rodzaju prywatnego bloga ( a dokładniej- czysto prywatnego serwisu, nieindeksowanego przez Google'a, dla zainteresowanej grupy znajomych mi osób ) i zainteresowałem się właśnie WordPress'em. Skończyło się jednak na tym, że skorzystałem z autorskiego rozwiązania naszego programisty- wykorzystałem prosty system newsów, prosty i intuicyjny panel administracyjny który zintegrowałem sobie w pełni z grafiką serwisu... dodałem ładny edytor wysywig i działa- lekkie i przejrzyste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach