lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2008 Pod tym adresem jest lista usuniętych domen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 16, 2008 Ale czemu? I co? Można je zarejestrować, czy o co chodzi? bo ja nie w temacie : ) heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2008 No jest to lista usuniętych domen, każdego dnia jest ona generowana. Na jej podstawie możesz wyszukać interesujące Cię domeny i jeśli nie ma założonej opcji na domenę to możesz ją spróbować zarejestrować (po 5 dniach od usunięcia będzie ona wolna) lub skorzystać z serwisów do przechwycenia domen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2008 Dokładnie, są do domeny które utraciły ważność. Swoją drogą to trochę dziwne - pierw NASK zaprzestają publikacji takich list, wyłącza baze whois, a potem przywraca wszystko. @lukaschemp, a czasem nie było to 15 dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2008 Sądzę, że poprawili system itd. bo wcześniej było tak, że było bardzo dużo zapytań do WHOIS przez co mieli prawdopodobnie problemy, teraz są ustawione limity, nie wiem jak one wyglądały wcześniej i czy w ogóle były. Jeśli publikują listę to znaczy, że są na to przygotowani. Domena po rozwiązaniu umowy - umowa na utrzymanie nazwy domeny została rozwiązana. W tym stanie nazwa domeny przebywa 5 dni. I z tego co się orientuję to po tym czasie jest ona już wolna do rejestracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 17, 2008 Swoją drogą to trochę dziwne - pierw NASK zaprzestają publikacji takich list, wyłącza baze whois, a potem przywraca wszystko. Sprzęt nie wyrabiał więc wyłączyli teraz pewnie zmienili sprzęt i włączyli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Az też ściąga te listy do siebie do panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 fajna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Chyba 15 dni. I jeszcze jest możliwość że ktoś przedłuży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Nie, domena jest uwalniana po 5 dniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 @lukaschemp bzruda... Jeszcze kiedyś było to 30 dni, teraz 15. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Ostatnio pytałem o to w NASK i dostałem taką informację: Witam, Tak, potwierdzam. Domena powinna być wolna po 5 dniach czyli w tym przypadku dnia 2008.05.01. Centrum Obsługi Klienta Dział Domen Internetowych NASK On Tue, 29 Apr 2008, Łukasz wrote: > > Jeżeli domena jest po rozwiązaniu umowy i prawdopodobnie ostatnia > > modyfikacja była przez NASK w 2008.04.26 to domena powinna być wolna po > > 5 dniach - dnia 2008.05.01? > > > > -- > > Pozdrawiam serdecznie, > > > > Łukasz > > > > lukas@seclab.pl > > [url="http://seclab.pl"]http://seclab.pl[/url] > > > > Swiat zaczyna sie od kropki PL ------------------------------------------------------------------- [url="http://www.dns.pl"]http://www.dns.pl[/url]. Kontakt: info@dns.pl Zespol Administratorow DNS: dns@dns.pl Może pomyliło się Tobie z: Domena po zakończeniu okresu rozliczeniowego - zakończył się opłacony okres rozliczeniowy. W tym stanie nazwa domeny przebywa 15 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Domena po zakończeniu okresu rozliczeniowego - zakończył się opłacony okres rozliczeniowy. W tym stanie nazwa domeny przebywa 15 dni. O to chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 No, a ja mówię o domenach po rozwiązaniu umowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 ale spadają domeny nie przedłużone czyli 15 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 No tak.. przyznaję, mi chodziło o co innego i Wam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Polecam mapadomen.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Debian 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Polecam mapadomen.pl A także doomeny.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach