kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Witam, jestem tu pierwszy raz takze pozdrawiam wszystkich. mam problem z serverem vps po zainstalowaniu DirectAdmin-a nie moge polaczyc sie z shh , po wpisaniu IP w Putty jest taki blad Software caused connection abort i nic nie moge juz zrobic , nawet nie mam dostepu do panelu DA albo ftp zeby wyiagnac sobie plik setup.txt z haslami jednym slowem jestem uziemniony ma ktos jakas recepte na to ? bo ja juz jestem bezradny dzieki z gory za pomoc ps. nie mam mozliwosci reinstalacji distro na vps-sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Zwykle SSH sam z siebie nie rozłącza połączeń od klientów. Instalowałem już panel Direct Admin nie przesadzając na 50 serwerach dedykowanych i VPS. Wykonując to przyszło mi pracować z Debianem, FreeBSD i CentOSem. Nigdy mi się nie zdarzyło, aby po instalacji SSH odmówiło posłuszeństwa. Wnioskuję więc, że coś nieźle namieszałeś. Masz w chwili obecnej dwa wyjścia. Piszesz do supportu z prośbą o odczytanie błędu z /var/log/auth.log i wykonanie stosownej czynności naprawczej, albo reinstalację całego środowiska. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Zwykle SSH sam z siebie nie rozłącza połączeń od klientów.Instalowałem już panel Direct Admin nie przesadzając na 50 serwerach dedykowanych i VPS. Wykonując to przyszło mi pracować z Debianem, FreeBSD i CentOSem. Nigdy mi się nie zdarzyło, aby po instalacji SSH odmówiło posłuszeństwa. Przy instalacji panelu DirectAdmin należy ustawić możliwość logowania się po SSH bezpośrednio jako root (w /etc/ssh/sshd_config), aby móc się później do serwera dostać. Należy to ustawić poprzez wpis: PermitRootLogin yes AllowUsers root Po instalacji można (a nawet należy) zmienić zapis "PermitRootLogin" z "yes" na "no". Oczywiście po tym kiedy nadamy sobie w panelu DA możliwość logowania po ssh jakiemuś użytkownikowi, abyśmy mogli dostać się do serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Przy instalacji panelu DirectAdmin należy ustawić możliwość logowania się po SSH bezpośrednio jako root (w /etc/ssh/sshd_config), aby móc się później do serwera dostać. Należy to ustawić poprzez wpis: PermitRootLogin yes AllowUsers root Po instalacji można (a nawet należy) zmienić zapis "PermitRootLogin" z "yes" na "no". Oczywiście po tym kiedy nadamy sobie w panelu DA możliwość logowania po ssh jakiemuś użytkownikowi, abyśmy mogli dostać się do serwera. Udalo mi sie dostac do pliku sshd.conf i takie wpis sa tylko ze na shh nawet mnie nie kieruje do logowania tylko przy wpisaniu IP serwera i polaczeniu odrazu wyskakuje ten blad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Stawiam, że brakuje Ci RAMu i po prostu SSH się wywala. Spróbuj zatrzymać wszystkie usługi z poziomu DA i zrestartować SSH. Dodatkowo każdy VPS ma możliwość wejścia na niego z "maszyny matki" więc zawsze możesz poprosić obsługę techniczną, żeby sprawdzili Ci logi, ew. dali dostęp via jakąś wirtualną konsolę i sam to zrobisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 A czy ktos wie jaki domyslny UID i GID ustawia DA podczas instalacji dla Admina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Cos ruszylo, dostalem sie do logow znalazlem UID GID dla admin DA uworzylem sobie w panelu od vps usera na ftp i dostalem sie do pliku nfo o koncie pass login itd. Zalogowalem sie na DA i gdzie tam moge powylaczac uslugi zeby zwolnil mi sie ram ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Skorzystaj w tym celu z opcji service monitor na poziomie admina w DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2008 Dzieki znalazlem tylko znowu jest draka chce wlaczyc sshd i nie zalacza mi An error has occurred Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach