Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2004 No wiec tutaj jest nasza kontynuacja off topa z tematu webd.pl.. jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Ja osobiscieu wazam ze jesli safe mode to tylko te najniebezpieczniejsze funkcje nie wykorzysytwane w najbardziej popularnych scryptach / np. moje uzeranie sie z Invisionem / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2004 a czy safe mode to jest brak funkcji system() i ttym podobnych? Czy ma jeszcze jakieś ograniczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2004 Witam, o trybie safe mode w php mozna poczytac TUTAJ. Na szybko wychodzi, ze uzywanie tego trybu nie jest konieczne przy dobrze skonfigurowanym serwerze i moze to prowadzic do pewnych wnioskow. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2005 jak to w końcu jest z safe modem. Co daje on providerowi bo co zabiera klientowi to ja juz wiem - skrypty nie działają, upload plików jest niemożliwy jednym słowem fantastico jest do ......bani. Pozatym czytam że safe mode-ON dobrze skonfigurowany nie stanowi problemu dla skryptów nielubiących sejfamoda. Czy można pouczyć providera jak stosować safe mode by klientowi nie przeszkadzał? :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
holma 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 Jesli twoj provider nie wie jak to zrobic, to znak, ze powinienes go zmienic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 Wystarczy dobrze ustawić m.in. openbasedir i safe mode przestaje być niezbędny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 Do tego suexec i jest w ogole milo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
holma 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 open_basedir mozna latwo ominac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 open_basedir mozna latwo ominac ...na zle zabezpieczonym serwerze (rowniez safemode'a mozna ominac). pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2005 Do tego suexec i jest w ogole milo. Niestety kosztem wydajnosci i obciazenia maszyny. No ale bez suexec'a nie odwazylbym sie puscic tej calej zgrai dziurawych phpbb i innych ;-) Dla wiekszych stron mozna jeszcze uzyc trybu FastCGI - wydajnosc bliska mod_php, bezpieczenstwo wersji CGI, niestety zjada duzo pamieci ale potrafi mocno zbic obciazenie i zwiekszyc szybkosc generowania PHP o kilkaset % pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach