Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2008 Witam drodzy Hostingowcy Mam następujące pytanie do Was, jako do ludzi "po przejściach" z masą klientów na serwerach - jak prezentuje się kwestia obciążeń maszyny generowanych przez skrypt blogowy WordPress ? Niestety nie trafiłem w sieci na jakieś testy obciążeń generowanych na bazie/serwerze. Zastanawiam się nad uruchomieniem serwisu, który oferował by rejestracje blogów opartych na tym skrypcie, może delikatnie zmodyfikowanym, i zastanawiam się jak by się to przełożyło na obciążenia maszyny - mam całkiem dobry serwer, ale też nie chce go w pełni oddać na jeden serwis Z góry dziękuje za wszystkie informacje/dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2008 Musisz napisać do prohost.pl bo oni się męczą z moim blogiem Ale tak +- należy liczyć, że 1000uu/d to 1% solidnej maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webadmin 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2008 wordpress bez zbednych pluginow potrafi byc calkiem szybki.. o tym jak to chodzi jak sie doda jakies autoblogi i pierdoly lepiej nie mowic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Maj 6, 2008 poprzednie wersje - średnio wydajne. uwaga na pluginy: bywają takie bez indexów, z kilkunastoma pytaniami na akcję, potem jest suma po ponad 50 na reload. Dla porównania: kiedyś antyweb.pl był na kilku hostingach (odsyłam do archiwum, gdzieś o tym pisał) i po kolei go wyłączano, dopiero cacheDB pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2008 Raczej nie planuję szpikować tego jakimiś zbędnymi dodatkami - to ma być blog a nie choinka, z takiego wychodzę założenia Jeszcze nie jestem do końca przekonany do otwarcia tego serwisu - z jednej strony te obciążenia, o których mowa w temacie, z drugiej strony kwestia polubią taką usługę (wiem że istnieje sporo takich stron, nie znam jednak danych o zainteresowaniu ich usługami). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach