AQQry 1 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2008 Witam serdecznie, Mam pytanie odnośnie konfiguracji serwera dedykowanego. (plesk) Przeniosłem całą zawartość folderu /var/lib/mysql z starego serwera dedykowanego na nowy - tym samym również konfiguracje i hasła. Zmieniłem już hasło w pliku /etc/psa/.psa.shadow Jednak nie mogę się wciąż połączyć z bazą poprzez phpmyadmina zwracany jest błąd #1045 - Access denied for user 'pma_WYa13GA6LwKG'@'localhost' (using password: YES) domyślam się, że również te hasło muszę zmienić w jednym z plików konfiguracyjnych, jednak nie wiem o który plik moze chodzić, bardzo proszę o pomoc. dodam ze w plesku po przejscu Serwer > Serwery baz danych > nie ma mozliwosc edycji. Pozdrawiam, Michał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2008 Spróbuj: /etc/init.d/mysqld stop mysqld_safe --skip-grant-tables & mysql -u root mysql update user set password=password('nowe_hasło') where User='root' and host='localhost'; flush privileges; Aha, Ty masz problem z user'em panelu, więc root'a zamień na pma_WYa13GA6LwKG Nie znam się na tym panelu to jest sposób na ustawienie nowego hasła jeśli to Ci w czymś pomoże. Jest też skrypt /usr/local/psa/admin/bin/ch_admin_passwd zobacz czy nim można to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2008 Spróbuj: /etc/init.d/mysqld stop mysqld_safe --skip-grant-tables & mysql -u root mysql update user set password=password('nowe_hasło') where User='root' and host='localhost'; flush privileges; Aha, Ty masz problem z user'em panelu, więc root'a zamień na pma_WYa13GA6LwKG Nie znam się na tym panelu to jest sposób na ustawienie nowego hasła jeśli to Ci w czymś pomoże. Jest też skrypt /usr/local/psa/admin/bin/ch_admin_passwd zobacz czy nim można to zrobić. root domyślnie w plesku jest wyłączony, logujesz się jako admin i z hasłem, jakie ustaliłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach