webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Witam, dzisiaj przez cały dzień oraz wczorajszym poznym wieczorem serwer był atakowany... całe szczęscie ataki już ustąpiły. Przepraszamy za problemy. Edit: pomylilem dzialy proszę o przeniesienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Atak znowu wystepuje, łącze użyte w 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Ciekawe komu się naraźiliście że was atakuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Nas też atakowali, dokładnie te same osoby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Problem dotyczy głównego serwera czyli s1 reszta działa bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 @ nvu skąd możesz wiedzieć jakie osoby jak nie zostały podane adresy IP ataków ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2008 Problem już nie występuje, to był ping of death gdyż po zablokowaniu odpowiedzi na ping nastał błogi spokój , bylismy pingowani paczkami wiekszymi niz 1500 :/ użycie łącza sięgało 100mbps Obecnie nie mozna pingowac s1. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Działa komuś teraz webh.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 ja mam lossa 60 ;o;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Serwer w dalszym ciągu jest atakowany, łącze jest przytkane na maksa.... dalej pracujemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 ja mam lossa 60 ;o;/ miało cię już nie być?? ;o;/ kolejne puste słowa?? ;o;/ nmsp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Ponieważ atakujący czyta ten temat, nie będę dalej uczestniczył w dyskusji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Ponieważ atakujący czyta ten temat, nie będę dalej uczestniczył w dyskusji tak na marginesie, to chyba nieblokowanie odpowiedzi na pingi to straszna fuszerka jest a nie można ustalić limitu danych wysyłanych/połączeń do jednego ip w czasie jednej h a potem odrzucać kolejne, bo jak rozumiem atak jest na serwer, a nie na klienta, który jest hostowany na tym serwerze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Odpowiedz na ping włączona. Tak to atak na serwer Pff co ja juz pisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 A skąd wiesz kto to i że czyta wht? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Nie wiem kto to, mam tylko gg tej osoby, skąd wiem ze czyta? Bo wszystko co napisałem tutaj pisała na gg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Juz wszystko ok, jeszcze troszke serwerek muli, ale to sie poprawi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach