Dsad 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 Jestem poczatkujacy w dziedzinie hostingu od strony dostawcy i chcialbym poglebis swoja wiedze w tej dziedzinie. Moze podacie jakies strony gdzie mozna o tym poczytac A najlepiej to jesli mozecie odpowiecie mi na kilka pytan : Zaluzmy dostawca managed.com - nie wnikajmy czy dobry czy nie Co musze wiedziec / posiadac aby otworzyc wlasny serwis hostingowy na ich serwerach dedykowanych ??? Domyslem sie ze potrzebuje domeny ... ale jak ona bedzie podpieta ( czy managed zalati to za mnie) pod ten serwer aby moi klienci w DNS wpisywali np ns1.mojadomena.pl itd Czy dostaje od nich gotwoy zainstlowany soft a ja tylko robie stronke pod to i moge sprzedawac uslugi innym Co z panelem ... instaluja cpanel ale zapewne nie w polskiej wersji jezykowej ... jak ja bede wgrywal to na serwer ... w ogole jak ja bede tam dokonywal zmian bo fizycznie do serwera nie bede mial przeciez dostepu .. czy to poprostu nie jest takie az skomplikowane Aha cpanel znam ale nie wiem jak bedzie wygladal glowny panel administracyjny dla mnie gdzie bede mogl zarzadzac wszystkimi kontami .. moze ktos wie gdzie mozna taki demo tego zobaczyc Aha i co backupami ... czy oni robia czy ja bede musial dokonywac ich osobiscie ??? To narazie tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturaS 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 Najpierw naucz się obslugi linuxa a potem myś nad zakladaniem Hostingu nie będziesz musial zadawać takich pytań !! Albo skorzystaj z pakietu reselerskiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dsad 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 Najpierw naucz się obslugi linuxa a potem myś nad zakladaniem Hostingu hmm czy rzeczywiscie jest mi to potrzebne ... nie da sie tego jakos obejsc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patS 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 Jestem poczatkujacy w dziedzinie hostingu od strony dostawcy i chcialbym poglebis swoja wiedze w tej dziedzinie. Moze podacie jakies strony gdzie mozna o tym poczytac A najlepiej to jesli mozecie odpowiecie mi na kilka pytan : Zaluzmy dostawca managed.com - nie wnikajmy czy dobry czy nie Co musze wiedziec / posiadac aby otworzyc wlasny serwis hostingowy na ich serwerach dedykowanych ??? Domyslem sie ze potrzebuje domeny ... ale jak ona bedzie podpieta ( czy managed zalati to za mnie) pod ten serwer aby moi klienci w DNS wpisywali np ns1.mojadomena.pl itd Czy dostaje od nich gotwoy zainstlowany soft a ja tylko robie stronke pod to i moge sprzedawac uslugi innym Co z panelem ... instaluja cpanel ale zapewne nie w polskiej wersji jezykowej ... jak ja bede wgrywal to na serwer ... w ogole jak ja bede tam dokonywal zmian bo fizycznie do serwera nie bede mial przeciez dostepu .. czy to poprostu nie jest takie az skomplikowane Aha cpanel znam ale nie wiem jak bedzie wygladal glowny panel administracyjny dla mnie gdzie bede mogl zarzadzac wszystkimi kontami .. moze ktos wie gdzie mozna taki demo tego zobaczyc Aha i co backupami ... czy oni robia czy ja bede musial dokonywac ich osobiscie ??? To narazie tyle Ha! Kolejny prowokator! Panie Letiwa proszę Pana odpuść Pan sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lichurec 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 hmm czy rzeczywiscie jest mi to potrzebne ... nie da sie tego jakos obejsc $100 - $300 :: Wynajecie serwera w Managed.com - miesiecznie ~1000 PLN netto :: opieka administatora nad twoim serwerem (pod warunkiem, ze jest to "znajomy" badz osoba dysponujaca nadmiarem wolnego czasu) - miesiecznie ~$10 / 40 - 100 PLN - domena - rocznie ??? - koszta marketingowe - codziennie + uzyskanie NIPu, REGONu, konta bankowego, 700 PLN - ZUS, US itp. (zakladajac, ze w firmie zatrudniony jestes np. tylko ty, a administratora masz na umowe-zlecenie/umowe o dzielo) Jezeli dysponujesz taka iloscia gotrowki - mozesz zaczac "myslec" o wlasnej Firmie Hostingowej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dsad 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 odpusic sobie nie odpuszcze no ale dobra ... mozecie polecice jakies dobre i tranie konta resellerskie obojetnie gdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2005 znam taka jedna strone, ktora najobiektywniej poleci Ci konta resellerskie nazywa sie www.google.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 25, 2005 odpusic sobie nie odpuszcze no ale dobra ... mozecie polecice jakies dobre i tranie konta resellerskie obojetnie gdzie i po co to robisz. Jest taka zasada nie znasz sie nie robisz. Proste ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2005 http://www.webhostingtalk.pl/viewtopic.php?t=1029 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach