Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2008 Potrzebna pilna pomoc. Miałem skonfigurowany serwer apacze2 z vhostami. Niestety serwer apacz musialbyc ponownie zainstalowany. Da sie jakos szybko wrzucic wszystkie domenki z /vhosts i /vhosts_all zeby to smigalo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2008 Z /vhosts i i /vhosts_all ? To z jakiegoś panelu jest czy jak, bo standardowo nie ma takich plików w Apache. Napisz bardziej szczegółowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2008 Serwer nie był mój. Już sprawa załatwiona. Nie miał żadnego panelu, czysty debian + kilka skryptów. Np. taki #!/bin/sh LOGIN=$1 DOMENA=$2 if [ $# -lt 2 ]; then echo -n Wpisz login: read LOGIN echo -n Wpisz domene: read DOMENA fi echo $LOGIN echo $DOMENA mkdir -p /vhosts/$LOGIN/$DOMENA/html/ chmod 777 /home/$LOGIN/$DOMENA/html chown -R $LOGIN:$LOGIN /home/$LOGIN/$DOMENA ln -s /vhosts/$LOGIN/$DOMENA/ /vhosts_all/ ln -sf /usr/share/apache2/icons/ /vhosts/$LOGIN/$DOMENA/html/icons Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2008 O dobrze mi zasugerowałeś, mam gdzieś skrypt do automatycznego dodawania wirtualek w Apache. Jak wrócę z pracy to go poszukam i zamieszczę w dziale 'Skrypty'. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2008 super, na pewno się przyda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach