Art_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 hmm dziwna sprawa, po przeniesieniu serwisu na drugi serwer mam pewien mały problem z jednym ze skryptów, wszędzie indziej działa bez problemu ... konfiguracja nowego i starego serwera jest właściwie identyczna ( debian , php 5.2.5 ) a pojawia mi się w przeglądarce dziwaczny błąd : Błąd kodowania zawartościOtwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji. no tak, a oto fragment kodu który za to odpowiada ( po jego wywaleniu skrypt działa ) if ( $board_config['gzip_compress'] && !@headers_sent() ){ $phpver = phpversion(); $useragent = (isset($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT'])) ? $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT'] : getenv('HTTP_USER_AGENT'); $is_ob_gzhandler_started = false; if ( @ini_get('zlib.output_compression') && (int)@ini_get('zlib.output_compression') != 0 && strtolower(@ini_get('zlib.output_compression')) != 'off' ) { $is_ob_gzhandler_started = true; } else if ( @ini_get('output_handler') && strtolower(@ini_get('output_handler'))=='ob_gzhandler' ) { $is_ob_gzhandler_started = true; } if ( $phpver >= '4.0.4pl1' && ( strstr($useragent,'compatible') || strstr($useragent,'Gecko') ) ) { if ( extension_loaded('zlib') && !$is_ob_gzhandler_started ) { @ob_start('ob_gzhandler'); } } else if ( $phpver > '4.0' ) { if ( strstr($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip') ) { if ( extension_loaded('zlib') && !$is_ob_gzhandler_started ) { $do_gzip_compress = TRUE; @ob_start(); @ob_implicit_flush(0); @header('Content-Encoding: gzip'); } } } } ktoś ma pomysł skąd te problemy ? php jest poprawnie skompilowane ( no chyba że o czymś zapomniałem ) http://blink.kage.pl/phpinfo.php pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach