bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 witam mam problem ponieważ chciałem zrezygnować z serwera po okresie 12 miesięcy czyli tyle na ile miałem umowę jednak z tego co sie dowiedziałem nie mogę zrezygnować gdyż trzeba poinformować ich 3 miesiące przed końcem umowy jeżeli tego klient nie uczyni umowa jest automatycznie przedłuzona o kolejne 12 miesięcy i mam problem gdyż nie chce mi się placic przez kolejny rok za serwer ktorego nie używam a niestety nie udało mi sie tego serwera sprzedać także powiedzcie czy znacie się na serwerach z webtropii i czy można jakoś zrobic tak zebym nie musiał placic czy np. ddos lub wielki spam z ich serwera spowodowal by zeby sami mnie usuneli i zerwali umowę ? z góry dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonin 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Tak się kończy nieuwaga.. miałeś to przecież w umowie cały czas zaznaczone. W kwestii spamu, czy ddosa.. zaszkodzisz bardziej sobie niż im jak sądzę.. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 a czy windykacje na terenie UE jest tak rozwinięta że nie można ze tak powiem olać tego czy opłaca im się za te kilkadziesiąt € miesięcznie ganiać klienta po UEa czy windykacje na terenie UE jest tak rozwinięta że nie można ze tak powiem olać tego czy opłaca im się za te kilkadziesiąt € miesięcznie ganiać klienta po UE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Przestań płacić, a sami zerwą umowę. To nie jest era Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2008 Taaa, ja tak zrobilem i po 2 miesiacach nawet maile przestali wysylac... Najlepszy sposob na Webtropie to po prostu ich olac, tak jak oni olewaja uzytkownikow... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2008 hehe dzieki przyjaciele troche mnie pocieszyliście co prawda dokladnie w maju mija 12 miesiecy od kiedy zaczęłem z nimi wspolrpace jakoś na poczatku kwietnia wysłałem im faks z informacją zeby odlacyzli mnie 31.05.2008 oni odpisali ze odłacza 2009 wiec ew. wplace im ost. raz a potem zupelnie oleje sprawe mam nadzieje ze nie bedzi ejakiegos problemu z tym bo wiem ze oni nie odlanczają serwera jeżeli sie niezaplaci dopiero po 2 miesiacach od ost. platności to wtedy bedzie zaległe 154 euro bo wg. nich serwer byl wlaczony i używany PS. jeżeli ktos z was by chciał mieć opteron1210 2 gb ram łacze 100 mbitow 2x 200 gb dysku z licencją direct admina dozywotnio to pisać do mnie a dam wam Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 i jak załatwiłeś tą sprawę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 niestety 15.07 dostałem kolejne upomnienie i kare w wysokości 5 euro po niemiecku to coś takiego: dopisali ze jeżeli nie zaplace do 22 odetną mi serwer do którego dawno już nie mam dostepu jednak panel jeszcze działa no i na koncu ze jezeli nie zaplace to beda dociekac swojego haraczu w inny sposob ktory wyda sie bardziej kosztowny :/ co robić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 gdzie jeszcze będą naliczane miesięczne koszta utrzymania serwera, pomimo że zostanie zablokowany... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 więc co zrobić wysyłałem im faxy rezygnacji z serwera jednak oni maja w regulaminie ze jesli niezrobie tego 3 miesiace przed to automatycznie jest przedłożona umowa o kolejny rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Staraj się go po prostu odsprzedać komuś... Może to jest wyjście Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 ta webtropia to jakis krzak wysylaja mi ostrzezenia w których wyraźnie jest napisane dodatkowe kary 5 euro zaplacic za każdy miesiac zwłoki + 50 euro za wlaczenie serwera napisałem im tak czy jak zaplace im za te 3 miesiace czy wlaczą serwer bez zadnych dodtakowych oplat odpisali Hello, we would reactivate your server without an extra fee if you pay the 234,00 Euro. Viele Grüsse aus Düsseldorf wiec sie zgodzilem fakt będzie ten 1000 do tylu no ale nie bede sie musial martwic i bede fair a serwer może ktoś z was będzie chcial kupić chociaż za 50 % ceny :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Ja na Twoim miejscu bym ich olał, nie jest to firma która jest uczciwa względem klientów. Więc nie widzę powodu, dla którego Ty miałbyś się zachowywać w stosunku do niej odpowiednio. Poza tym i tak nic Ci nie zrobią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 hehe fajnie ze dopiero teraz mi to mówisz jak juz zaplacone ;( szukałem troche o windykaci i znalazłem ze sa niektóre firmy ktore mają pośredników w polsce potem bym mogl mieć problemy gdyby jeszcze doszły odsetki to już w ogóle lipa teraz wypadało by zrobic z 2 serwerow cluster ps. czy to może bardzo skomplikowana opcja czy przy ilosci serwerów 2 nie ma sensu na łączenie ich Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Serwery znajdują się w tym samym data center? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 O ile masz 100Mbitowe karty sieciowe, do tego serwery są w różnych szafach to nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Co do tematu to szkoda że dałeś się wykorzystać. Trzeba było się wynosić i olać sprawę - ale teraz się tym nie przejmuj tylko się ciesz że miałeś czym zapłacić i jakoś rozwiązałeś ten problem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 W każdej innej firmie, która jest uczciwa względem klientów był bym zdania że należy przestrzegać regulaminu. Tak od razu mówię, żeby nie było że daje złe przykłady... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach