lukas22333 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 Właśnie stałem się miejmy nadzieje szczęśliwym klientem neteasy, ale mam jedno pytanie otóż w panelu zobaczyłem taki wpis: Free Memory 224320 kB. Czy wszystko jest ok, że tak mało pamięci jest wolnej ? Czy może tak ma być?. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netzip 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 A czy przypadkiem nie jest to pytanie do poczta@neteasy.pl ? Posiadasz tam serwer wirtualny? Dodam od siebie, że absolutnie nie jest to problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas22333 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 Dzieki za odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 cała pamięć jest z CHAHE-owana bo w końcu do tego ona służy a jak byś miał nawet 10 MB wolnej to to przecież nie zamula serwera to nie procesor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 Dokładnie to nie Cachowana tylko bufforowana :- )) I działą to w ten sposób że systemy z rodziny *Unix domyślnie całą wolną pamięć ram przeznaczają na buffor, jednak jeżeli jakiś deamon/skrypt/program będzie potrzebował RAM jest on natychmiastowo zwalniany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2008 Jak już się czepiamy to pamięć jest używana zarówno do buforowania jak i cachowania. Ponadto nie używa się całej pamięci a jedynie zdecydowanej większości - w czasie normalnej pracy, pewna ilość dostępnej pamięci jest niezajęta i natychmiastowo gotowa do użytku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 "Pamięć niewykorzystana, to pamięc zmarnowana" Ja na swoim jednym prywatnym dedyku mam 256MB ogólnego ramu, 80MB wykorzystane, a zajęte przez dane+cache+buffor+wszystko+inne jest 98% Nie masz więc czym martwić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach