Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jest sobie pewien serwis informacyjny o tematyce sportowej (liga hokejowa NHL), polaczony z forum (IPB v2.3.x). Obecnie stoimy w nazwa.pl ale coraz czesciej Nazwa zaczyna nas przycinac (prawdopodobnie chodzi o limit polaczen do bazy per godzina). Stad koniecznosc zmiany firmy hostingowej i prosba o wskazanie kierunku, tudziez o konkretna oferte w przypadku odpowiedzi ze strony przedstawicieli firm. ------------------------------- Nieco przydatnych informacji ------------------------------- Statystyki dzienne z Webalizera (dla serwisu i forum razem wzietych, usrednione, z ostatnich 3 miesiecy): Wywołania: 134000 Wizyty: 4400. Transfer miesieczny robiony przez calosc to obecnie do 65GB. (przecietnie ok 45GB, ze skokami, zaleznie od tego co sie dzieje w NHL). Glownie HTTP, ale troche i przez FTPa (wymiana materiałów przez redakcję). Baza forum to obecnie 210MB, baza serwisu ma znacznie mniej, powiedzmy 30MB Statystyki forum: niecale 1100 userow, 121000 postow, przecietnie online ok 30-50 userow. ----------------------- Potrzeby i wymagania ----------------------- Miejsce: ok 2,5GB Transfer miesieczny: ok 75GB (to z lekkim zapasem) Wersja MySQL: najchetniej 5 Ilosc baz: minimum 5 Wielkosc baz: Nielimitowana Okres rozliczeniowy: najchetniej co 6 miesiecy Lokalizacja: Polska/Niemcy/inny bliski kraj :-) Budzet: do 400zl netto/rok A teraz ciekawostka: rozliczanie transferu w skali roku a nie miesiaca (o ile to mozliwe - tak jak obecnie jest w nazwa.pl wlasnie) -------------------------- No, to chyba tyle z mojej strony. Czekam na oferty i rekomendacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Yagadoor napisał: Jest sobie pewien serwis informacyjny o tematyce sportowej (liga hokejowa NHL), polaczony z forum (IPB v2.3.x). Obecnie stoimy w nazwa.pl ale coraz czesciej Nazwa zaczyna nas przycinac (prawdopodobnie chodzi o limit polaczen do bazy per godzina). Stad koniecznosc zmiany firmy hostingowej i prosba o wskazanie kierunku, tudziez o konkretna oferte w przypadku odpowiedzi ze strony przedstawicieli firm. Miejsce: ok 2,5GB Transfer miesieczny: ok 75GB (to z lekkim zapasem) Wersja MySQL: najchetniej 5 Ilosc baz: minimum 5 Wielkosc baz: Nielimitowana Okres rozliczeniowy: najchetniej co 6 miesiecy Lokalizacja: Polska/Niemcy/inny bliski kraj :-) Budzet: do 400zl netto/rok Z takim budżetem będzie ciężko znaleźć coś o dobrym standardzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Co zatem sugerujesz, Tomek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Yagadoor napisał: Co zatem sugerujesz, Tomek? W tej cenie i takie parametry to chyba tylko www.neteasy.pl 9 GB miejsca 90 GB transferu miesięcznie (1080 GB rocznie) nieograniczona liczba obsługiwanych subdomen nieograniczona liczba obsługiwanych domen nieograniczona liczba kont e-mail nieograniczona ilość baz MySQL 5.0 ochrona antyspamowa i antywirusowa system statystyk odwiedzin panel administracyjny system web-mail w trzech wersjach PHP 5 (phpinfo) - na życzenie PHP4 lub PHP6-dev możliwość tworzenia własnych plików .htaccess obsługa mod_rewrite obsługa własnych plików php.ini (na życzenie) obsługa CGI dostęp do CRONa własne wpisy DNS obsługa wildcard serwer FTP phpMyAdmin IonCube Loader i eAccelerator Opłata za rok: 299 zł netto (364,78 zł brutto) lub www.netmark.pl HOSTING MAX Powierzchnia dyskowa 10 GB Transfer serwera 100 GB/miesiąc Bazy danych MySQL / PostgreSQL BEZ LIMITU ! CENA Roczny 306.00 zł (373.32 zł z VAT) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Z Patrykiem sobie na pewno porozmawiam, wiec o NetEasy oczywiscie pamietam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Yagadoor napisał: Co zatem sugerujesz, Tomek? W grę wchodzi neteasy, ale nie wiem czy z takim obciążeniem będą Tobą zainteresowani. Inaczej szykuj budżet 2x planowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 weź jeszcze pod uwagę netmark mieści się w twoim budżecie mam tam konto i jestem z nich zadowolony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 krk napisał: weź jeszcze pod uwagę netmark mieści się w twoim budżecie mam tam konto i jestem z nich zadowolony http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=7546 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Gdzieś czytałem, że neteasy w najdroższym pakiecie daje 15% zasobów serwera więc spokojnie takie konto pociągnie Twój serwis. Ale z drugiej strony patrząc na ceny i aż 15% zasobów (o ile to oczywiście prawda) bez wielkiego oversellingu przecież nie jest możliwe do zaoferowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 jeszcze wypatrzyłem prohost.pl Pojemność Dysku 6 GB Transfer Miesięczny 80 GB Transfer Roczny 960 GB Service Level Agreement 99,9% Bazy MySQL i PostgreSQL Ilość Nielimitowana PHP4 PHP5 CGI PERL SSI Tak CENA Rok 300zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Myslalem poczatkowo wlasnie o prohoscie i neteasy. Zobaczymy, zobaczymy, jeszcze troche poszukam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 krk napisał: jeszcze wypatrzyłem prohost.pl Ich jak najbardziej można polecać, ale mają twardy limit 5%. Ewentualnie napisać jak z dopłatą i ile do większych wartości. Z inne beczki, ja bym dopłacił do http://iq.pl/oferta/serwery/advanced/. Taniej 100GB/m się nie dostanie (Taniej w sensie - w serwerowni / hostingu o podobnej jakości usług). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 BOSS napisał: Ich jak najbardziej można polecać, ale mają twardy limit 5%. Ewentualnie napisać jak z dopłatą i ile do większych wartości. Z inne beczki, ja bym dopłacił do http://iq.pl/oferta/serwery/advanced/. Taniej 100GB/m się nie dostanie (Taniej w sensie - w serwerowni / hostingu o podobnej jakości usług). też chciałem podać IQ tylko przekraczał jego budżet Wynalazłem jeszcze SuperHost.pl pakiet: FIRMA Pojemność Dysku 30 GB Transfer 700 GB /rok 299 zł/rok nie wiem tylko jak z ich serwerami bo nie mam tam konta na forum napewno znajdziesz o nich opinię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 krk napisał: Wynalazłem jeszcze SuperHost.pl ... nie wiem tylko jak z ich serwerami bo nie mam tam konta na forum napewno znajdziesz o nich opinię Oj to poszukaj o nich opinii Dwa razy się zastanowisz zanim następnym razem ich polecisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 O nie nie nie, nie Superhost. Mam z nimi zle doswiadczenia z przeszlosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jak władasz niemieckim to: http://www.hosteurope.de/produkt/WebPack-Pro-L Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 najlepiej to jeszcze weź 200zł do twojej sumy i sisco SERWER PRO Dysk 10 GB Transfer 800 GB Cena 600 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Ja bym wziął pod uwagę jeszcze Progreso - http://progreso.pl/serwery-wirtualne.html Z odpowiednim kodem, (do znalezienia w sieci) - byłoby nieco taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Tez dobra uwaga, dzieki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jeżeli był byś zainteresowany to mam kod rabatowy do home.pl 60% na obojętne jaką usługę w home więc jak byś chciał to kod jest do oddania za 60 blach . Po zastosowaniu kodu na największy lub środkowy pakiet mieścisz się w kwocie i parametry chyba też są dość dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 WoofeR napisał: Ja bym wziął pod uwagę jeszcze Progreso - http://progreso.pl/serwery-wirtualne.html Za mały limit miesięczny jak na jego potrzeby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 BOSS napisał: Za mały limit miesięczny jak na jego potrzeby. Jakbyś nie wiedział, że z tymi panami można się dogadać Do tego chyba jeszcze do tej pory transfer po ftp nie jest rozliczany / wliczany w pólę ogólnego transferu serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 WoofeR napisał: Jakbyś nie wiedział, że z tymi panami można się dogadać Tu nie chodzi o dogadanie się, tylko cenę W progreso.pl 600GB/500zł a w iq.pl 1000GB/540zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 BOSS napisał: Tu nie chodzi o dogadanie się, tylko cenę W progreso.pl 600GB/500zł a w iq.pl 1000GB/540zł. To o cenę czy transfer? czy o to, że od pewnego czasu nie znosisz tej firmy? Podałem jeden z możliwych wariantów dla Yagadoor'a, za mały transfer? W takim razie odpada... tyle w tej kwestii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Tylko i wyłącznie HE ;_) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach