Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jest sobie pewien serwis informacyjny o tematyce sportowej (liga hokejowa NHL), polaczony z forum (IPB v2.3.x). Obecnie stoimy w nazwa.pl ale coraz czesciej Nazwa zaczyna nas przycinac (prawdopodobnie chodzi o limit polaczen do bazy per godzina). Stad koniecznosc zmiany firmy hostingowej i prosba o wskazanie kierunku, tudziez o konkretna oferte w przypadku odpowiedzi ze strony przedstawicieli firm. ------------------------------- Nieco przydatnych informacji ------------------------------- Statystyki dzienne z Webalizera (dla serwisu i forum razem wzietych, usrednione, z ostatnich 3 miesiecy): Wywołania: 134000 Wizyty: 4400. Transfer miesieczny robiony przez calosc to obecnie do 65GB. (przecietnie ok 45GB, ze skokami, zaleznie od tego co sie dzieje w NHL). Glownie HTTP, ale troche i przez FTPa (wymiana materiałów przez redakcję). Baza forum to obecnie 210MB, baza serwisu ma znacznie mniej, powiedzmy 30MB Statystyki forum: niecale 1100 userow, 121000 postow, przecietnie online ok 30-50 userow. ----------------------- Potrzeby i wymagania ----------------------- Miejsce: ok 2,5GB Transfer miesieczny: ok 75GB (to z lekkim zapasem) Wersja MySQL: najchetniej 5 Ilosc baz: minimum 5 Wielkosc baz: Nielimitowana Okres rozliczeniowy: najchetniej co 6 miesiecy Lokalizacja: Polska/Niemcy/inny bliski kraj :-) Budzet: do 400zl netto/rok A teraz ciekawostka: rozliczanie transferu w skali roku a nie miesiaca (o ile to mozliwe - tak jak obecnie jest w nazwa.pl wlasnie) -------------------------- No, to chyba tyle z mojej strony. Czekam na oferty i rekomendacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jest sobie pewien serwis informacyjny o tematyce sportowej (liga hokejowa NHL), polaczony z forum (IPB v2.3.x). Obecnie stoimy w nazwa.pl ale coraz czesciej Nazwa zaczyna nas przycinac (prawdopodobnie chodzi o limit polaczen do bazy per godzina). Stad koniecznosc zmiany firmy hostingowej i prosba o wskazanie kierunku, tudziez o konkretna oferte w przypadku odpowiedzi ze strony przedstawicieli firm. Miejsce: ok 2,5GB Transfer miesieczny: ok 75GB (to z lekkim zapasem) Wersja MySQL: najchetniej 5 Ilosc baz: minimum 5 Wielkosc baz: Nielimitowana Okres rozliczeniowy: najchetniej co 6 miesiecy Lokalizacja: Polska/Niemcy/inny bliski kraj :-) Budzet: do 400zl netto/rok Z takim budżetem będzie ciężko znaleźć coś o dobrym standardzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Co zatem sugerujesz, Tomek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Co zatem sugerujesz, Tomek? W tej cenie i takie parametry to chyba tylko www.neteasy.pl 9 GB miejsca 90 GB transferu miesięcznie (1080 GB rocznie) nieograniczona liczba obsługiwanych subdomen nieograniczona liczba obsługiwanych domen nieograniczona liczba kont e-mail nieograniczona ilość baz MySQL 5.0 ochrona antyspamowa i antywirusowa system statystyk odwiedzin panel administracyjny system web-mail w trzech wersjach PHP 5 (phpinfo) - na życzenie PHP4 lub PHP6-dev możliwość tworzenia własnych plików .htaccess obsługa mod_rewrite obsługa własnych plików php.ini (na życzenie) obsługa CGI dostęp do CRONa własne wpisy DNS obsługa wildcard serwer FTP phpMyAdmin IonCube Loader i eAccelerator Opłata za rok: 299 zł netto (364,78 zł brutto) lub www.netmark.pl HOSTING MAX Powierzchnia dyskowa 10 GB Transfer serwera 100 GB/miesiąc Bazy danych MySQL / PostgreSQL BEZ LIMITU ! CENA Roczny 306.00 zł (373.32 zł z VAT) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Z Patrykiem sobie na pewno porozmawiam, wiec o NetEasy oczywiscie pamietam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Co zatem sugerujesz, Tomek? W grę wchodzi neteasy, ale nie wiem czy z takim obciążeniem będą Tobą zainteresowani. Inaczej szykuj budżet 2x planowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 weź jeszcze pod uwagę netmark mieści się w twoim budżecie mam tam konto i jestem z nich zadowolony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 weź jeszcze pod uwagę netmark mieści się w twoim budżecie mam tam konto i jestem z nich zadowolony http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=7546 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Gdzieś czytałem, że neteasy w najdroższym pakiecie daje 15% zasobów serwera więc spokojnie takie konto pociągnie Twój serwis. Ale z drugiej strony patrząc na ceny i aż 15% zasobów (o ile to oczywiście prawda) bez wielkiego oversellingu przecież nie jest możliwe do zaoferowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 jeszcze wypatrzyłem prohost.pl Pojemność Dysku 6 GB Transfer Miesięczny 80 GB Transfer Roczny 960 GB Service Level Agreement 99,9% Bazy MySQL i PostgreSQL Ilość Nielimitowana PHP4 PHP5 CGI PERL SSI Tak CENA Rok 300zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Myslalem poczatkowo wlasnie o prohoscie i neteasy. Zobaczymy, zobaczymy, jeszcze troche poszukam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 jeszcze wypatrzyłem prohost.pl Ich jak najbardziej można polecać, ale mają twardy limit 5%. Ewentualnie napisać jak z dopłatą i ile do większych wartości. Z inne beczki, ja bym dopłacił do http://iq.pl/oferta/serwery/advanced/. Taniej 100GB/m się nie dostanie (Taniej w sensie - w serwerowni / hostingu o podobnej jakości usług). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Ich jak najbardziej można polecać, ale mają twardy limit 5%. Ewentualnie napisać jak z dopłatą i ile do większych wartości. Z inne beczki, ja bym dopłacił do http://iq.pl/oferta/serwery/advanced/. Taniej 100GB/m się nie dostanie (Taniej w sensie - w serwerowni / hostingu o podobnej jakości usług). też chciałem podać IQ tylko przekraczał jego budżet Wynalazłem jeszcze SuperHost.pl pakiet: FIRMA Pojemność Dysku 30 GB Transfer 700 GB /rok 299 zł/rok nie wiem tylko jak z ich serwerami bo nie mam tam konta na forum napewno znajdziesz o nich opinię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Wynalazłem jeszcze SuperHost.pl ... nie wiem tylko jak z ich serwerami bo nie mam tam konta na forum napewno znajdziesz o nich opinię Oj to poszukaj o nich opinii Dwa razy się zastanowisz zanim następnym razem ich polecisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 O nie nie nie, nie Superhost. Mam z nimi zle doswiadczenia z przeszlosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jak władasz niemieckim to: http://www.hosteurope.de/produkt/WebPack-Pro-L Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 najlepiej to jeszcze weź 200zł do twojej sumy i sisco SERWER PRO Dysk 10 GB Transfer 800 GB Cena 600 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Ja bym wziął pod uwagę jeszcze Progreso - http://progreso.pl/serwery-wirtualne.html Z odpowiednim kodem, (do znalezienia w sieci) - byłoby nieco taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Tez dobra uwaga, dzieki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jeżeli był byś zainteresowany to mam kod rabatowy do home.pl 60% na obojętne jaką usługę w home więc jak byś chciał to kod jest do oddania za 60 blach . Po zastosowaniu kodu na największy lub środkowy pakiet mieścisz się w kwocie i parametry chyba też są dość dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Ja bym wziął pod uwagę jeszcze Progreso - http://progreso.pl/serwery-wirtualne.html Za mały limit miesięczny jak na jego potrzeby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Za mały limit miesięczny jak na jego potrzeby. Jakbyś nie wiedział, że z tymi panami można się dogadać Do tego chyba jeszcze do tej pory transfer po ftp nie jest rozliczany / wliczany w pólę ogólnego transferu serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Jakbyś nie wiedział, że z tymi panami można się dogadać Tu nie chodzi o dogadanie się, tylko cenę W progreso.pl 600GB/500zł a w iq.pl 1000GB/540zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Tu nie chodzi o dogadanie się, tylko cenę W progreso.pl 600GB/500zł a w iq.pl 1000GB/540zł. To o cenę czy transfer? czy o to, że od pewnego czasu nie znosisz tej firmy? Podałem jeden z możliwych wariantów dla Yagadoor'a, za mały transfer? W takim razie odpada... tyle w tej kwestii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Tylko i wyłącznie HE ;_) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach