damianoos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Witam, Przetransferowałem swoją domenę do Leaseweb i nie mam pojęcia jak zmienić serwery NS w domenie. Chcę domenę podpiąć do jakiegoś wirtuala (powiedzmy dla przykładu ns hosty to: ns.ehost.pl). I jak w tym panelu w LW to zmienić... Nigdzie nie widzę takiej opcji, czy ktoś z was ma może domenę w LW i wie jak to ustawić? Szperając po internecie znalazłem taki topik: http://www.webhostingtalk.com/archive/inde...p/t-558300.html Koleś ma podobny problem, w tym temacie są też screeny tego panelu. Można edytować strefę DNS, ale nie można zmienić serwera NS - dziwne i nie logiczne dla mnie... Może da się to jakoś obejść? P.S Whois zgłasza serwery NS: ns1.leaseweb.nl. ns4.leaseweb.net. ns5.leaseweb.nl. Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hoste.pl 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Z informacji na ich stronie wynika że transfer domeny jest bezpłatny, ale po dokonaniu transferu zostanie pobrana opłata za przedłużenie na kolejny rok. Możliwe że po dokonaniu płatności w panelu pojawi się funkcjonalność zmiany delegacji domeny. To tylko przypuszczenia, jasność będziesz miał jak skontaktujesz się z ich supportem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damianoos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2008 Wszystko zostało opłacone. Gdy grzebię w strefach DNS (np. zmieniam ip serwera), to zmiany są widoczne - co oznacza że panel funkcjonuje prawidłowo i mogę zarządzać domeną po stronie LW. Pytanie jak zmienić adres NS (czy to w ogóle możliwe). Ich support nie jest na najlepszych poziomie, długo się czeka na odpowiedź, zdawkowe odpowiedzi i z reguły zrób sobie sam.. Mam przeczulenie co do ich pomocy, dlatego może ktoś spotkał się z ich "panelem" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach