Net Serwer 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 witam wpisujcie proszę jakie miejsca znacie na terenie Szczecina, w których można wstawić serwer hostingowy. z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 żartujesz? po ostatnich wydarzeniach? : ))) hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 żartujesz? po ostatnich wydarzeniach? : ))) Coś opuścilem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 Coś opuścilem ? 3 dniowy brak prądu w mieście Gdzieś Ty był Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rezor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 Wcale nie 3-dniowy Centrum miasta nie miala zasilania ~16h ale Home które ma chyba swoją serwerownie w szczecinie, nie zaliczyło żadnego padu prawda ? Wiec nie jest źle ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 Wcale nie 3-dniowy Centrum miasta nie miala zasilania ~16h ale Home które ma chyba swoją serwerownie w szczecinie, nie zaliczyło żadnego padu prawda ? Wiec nie jest źle ;] Home.pl nie ma własnej serwerowni. Kolokują się w serwerowni GTS Energis w Piasecznie, pod Warszawą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 tja... tylko oni chyba się nie kolokują w Szczecinie? poza tym.. jakie oni mają ceny.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 A to nie slyszalem o tym padzie prądu ktoś może ma jakiś link czy coś bymsobie poczytał co tam takiego się stalo :> Gdzieś Ty był .. no własnię ... polskę zwiedziałem w sprawach $ .. co te PLNy robią z człowieka B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 ... ale Home które ma chyba swoją serwerownie w szczecinie, nie zaliczyło żadnego padu prawda ? Wiec nie jest źle ;] Mają biura i helpdesk w Szczecinie. Serwery działały ale support leżał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2008 Mają biura i helpdesk w Szczecinie. Serwery działały ale support leżał Mogli pomysleć i wysłać pracowników na delegacje do kafejek internetowych. Przynajmiej te by odrobiły strat po latach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2008 Wszystko zależy jaka to serwerownia. http://www.kolokacja.org/dc10_unizeto_technologies_sa.html - ta na przykład pewnie może chodzić bez prądu i z miesiąc. Wiec jakie miasto to nie ma znaczenia, znaczenie jest jaka infrastruktura. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2008 Tomi dokladnie tak jak piszesz: http://www.unizeto.pl/unizeto/161125.xml/ cyt. "O godz. 3:30 nad ranem, po zaniku napięcia automatycznie ruszyły agregaty zapewniając ciągłość działania wszystkich strategicznych dla firmy i jej Klientów procesów. Normalnie funkcjonuje Centrum Danych przy ul. Bajecznej, a więc i CERTUM - Powszechne Centrum Certyfikacji świadczące usługi certyfikacyjne związane z podpisem elektronicznym. Pracuje centrala Spółki i Call Center przy ul. Królowej Korony Polskiej. Zaistniała sytuacja umożliwiła przetestowanie, w obliczu realnego zagrożenia, skuteczności organizacji pracy, wdrożonych planów ciągłości działania oraz planów odtwarzania systemów po katastrofie. Utrzymana została pełna zdolność realizacji podjętych zobowiązań wobec Klientów zarówno w kraju jak i za granicą." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papaj Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2008 Tak tak, od CERTUM nie moge sie doprosic o swoj certyfikat od tygodnia, zero odpowiedzi ma maile... n/c. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gonzek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Tak tak, od CERTUM nie moge sie doprosic o swoj certyfikat od tygodnia, zero odpowiedzi ma maile... n/c. Może i tak, ale myślę że jakiś konkretny powód jest. To jedna z najlepszych firm tej branży w PL. Odkopując temat dołączam się do pytania - czy coś oprócz UNIZETO i ACI znajdzie się w naszym mieście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.pQd 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Może i tak, ale myślę że jakiś konkretny powód jest. To jedna z najlepszych firm tej branży w PL. Odkopując temat dołączam się do pytania - czy coś oprócz UNIZETO i ACI znajdzie się w naszym mieście? tez niedawno szukalem firmy w Szczecinie gdzie mozna by bylo wstawic racka. ale wyglada na to ze nie ma gdzie. Unizeto od ~25 dni przygotowuje oferte.. i juz przestalem wierzyc ze cokolwiek mi odpisza ACI - nie ma agregatu, tylko upsy i jest raczej nastawione na klientow zajmujacych 1-2U w szafie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2009 ACI - nie ma agregatu, tylko upsy i jest raczej nastawione na klientow zajmujacych 1-2U w szafie. Możesz spróbować jeszcze w Globalconnect - kiedyś wstępnie z nimi rozmawiałem w podobnej sprawie. Chociaż nie wiem, czy też nie zabezpieczają tylko UPSami. Dlaczego chcesz koniecznie kolokować w Szczecinie ? Zdaje się, że nie będzie to opłacalne ekonomicznie. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.pQd 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2009 Możesz spróbować jeszcze w Globalconnect - kiedyś wstępnie z nimi rozmawiałem w podobnej sprawie. Chociaż nie wiem, czy też nie zabezpieczają tylko UPSami. Dlaczego chcesz koniecznie kolokować w Szczecinie ? Zdaje się, że nie będzie to opłacalne ekonomicznie. dzieki za info. w szczecinie - bo bylby pracownik na miejscu. zawsze lepiej miec 'wlasne' remote hands. ale wyglada na to ze skonczy sie poza szczecinem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach