Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2008 Nie wiem jak, ale coś mi padło w serwerem ftp Chodził ładnie dopóki nie wykonałem reseta deamona Failed to start FTP server : Starting ftp server: proftpd - IPv4 getaddrinfo 'domena.pl error: Name or service not known - warning: unable to determine IP address of 'domena.pl' - error: no valid servers configured - Fatal: error processing configuration file '/etc/proftpd/proftpd.conf' failed! Może ktoś mi pomóc? Konfig jest standardowy, tylko IPv6 wyłączone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2008 Nie rozwiązuje nazw luknij na dns,hosts, albo zmieńw konfiguracji proftpd by sluchal na adresie ip. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2008 hosts raczej jest dobre 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost91.121.xx.xxx domena.pl ::1 ip6-localhost ip6-loopback fe00::0 ip6-localnet ff00::0 ip6-mcastprefix ff02::1 ip6-allnodes ff02::2 ip6-allrouters ff02::3 ip6-allhosts Możesz powiedzieć gdzie / co zmienić w konfigu by słuchał na ip? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2008 http://www.proftpd.org/localsite/Userguide...ultAddress.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2008 Wielkie dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach