App2Perfect.com 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 Witam, być może ktoś będzie wie jak wykonac za pomocą ssh (perl) polecenie / skrypt by wylistowac WSZYSTKIE zadania dodane w cPanel przez konta cPanelowe, otwieranie pokolei 350 "Accounts" byłoby strasznie mozolne, a jest mi to bardzo potrzebne. cPanel napisany jest w większej częsci przy pomocy perla wiec moze wystarczyłaby modyfikacja kopii pliku odpowiedzialnego w cPanelu za wystwietlanie cronjos dla usera. Polecenie "crontab -l" zwraca tylko "systemowe" zadania crobjobs że tak się wyraże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papaj Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 man crontab + funkcja for w bashu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
App2Perfect.com 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 man jest bardzo ubogi, tak jak pisałem - crontab zwraca mi TYLKO jobsy roota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papaj Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 crontab [ -u nazwa_użytkownika ] { -l | -r | -e } heh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 Przecież @WSHE-Bydgoszcz napisał wyraźnie, że chce wyświetlić zawartość crontab'ów wszystkich użytkowników na raz. Pozostaje Ci raczej napisać skrypcik w bash'u ze wspomnianą pętlą for która będzie sprawdzać każdego użytkownika lub wylistuje sformatowany wynik plików w /var/spool/crontab/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 A w wersji quick and dirty: cd /var/spool/cron/crontabs cat * >plik less plik . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papaj Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 Przecież @WSHE-Bydgoszcz napisał wyraźnie, że chce wyświetlić zawartość crontab'ów wszystkich użytkowników na raz. to przeciez napisalem ze crontab -u i skrypt w bashu;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
App2Perfect.com 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2008 dziękuje Wam o to właśnie mi chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach