Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 nic nie dziala od 23ej Awaria urzadzenia po stronie ATM. Trwa usuwanie awarii. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graff 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Witam, jak się sprawy mają ? Znowu pad w ATM, czy tylko ja mam kłopot ? pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pyrfee 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 To coś większego chyba bo nawet nie działa strona progreso.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arek_inc Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nie czytaliście zapowiedzi o ćwiczeniach przeciwpożarowych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graff 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Pad ppoż ? Serwerownie.PL powinny płonąć między 4 a 5 rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Omg, rzal,bul i rospacz ;f http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=13995 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pyrfee 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Faktycznie, nie zauważyłem tego komunikatu. Zdarza się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Faktycznie, nie zauważyłem tego komunikatu. Zdarza się. Komunikat ten poszedł również na maile Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pyrfee 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nie dostałem takiego maila Właśnie się dziwiłem czemu takie info na maila nie posłali... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nie dostałem takiego maila Właśnie się dziwiłem czemu takie info na maila nie posłali... To ja już z rok nie jestem ich klientem a dostałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nie dostałem takiego maila Właśnie się dziwiłem czemu takie info na maila nie posłali... Mail poszedl do wszystkich zapisanych w Newsletterze. Jezeli chcesz otrzymywac mailem aktualnosci - zapraszam do zapisania sie: http://progreso.pl/faq-newsletter.html Co do samej dzisiejszej sytuacji - chodzilo o sprawdzenie przez odpowiednich inspektorow calej instalacji elektrycznej w budynku w ktorym jest serwerownia. Przede wszystkim sprawdzenie czy wylaczniki przeciwpozarowe "na gorze" (przypominam, ze serwerownia jest na poziomie -3, w piwnicach) wylaczą *całą* instalacje elektryczna (razem z UPSami), gdyz w razie pozaru strazacy musza miec pewnosc, ze nie dziala zadne zrodlo pradu, ktore mogloby zagrazac ich bezpieczenstwu. W serwerowni jest coprawda system gaszenia gazem wiec ryzyko pozaru i koniecznosci "lania wody" przez strazakow jest znikome ale takie sa przepisy i juz. I niestety nie mozna tego bylo zrobic w nocy bo inspektorzy sa zupelnie z zewnatrz i pracuja tylko w dzien. I tak dobrze ze przyszli praktycznie po godzinach pracy, a nie o 12 popoludniu.. Sytuacja byla jednorazowa i nie powinna miec juz miejsca w przyszlosci (gdyby potrzebne byly podobne testy, przygotowane jest juz odpowiednie obejscie z innym zasilaniem). pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rsharry 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2008 p23 leży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 p23 leży... a mi stoi .. serwer rzecz jasna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rsharry 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 p23 znów nie działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Homzik 1 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 chyba tylko ssh nie dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 Od 5 minut całe progreso.pl leży: Badanie progreso.pl [77.79.244.249] z 32 bajtami danych: Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Statystyka badania ping dla 77.79.244.249: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty), C:\Users\Hubert>tracert progreso.pl Śledzenie trasy do progreso.pl [77.79.244.249] z maksymalną liczbą 30 przeskoków: 1 1 ms <1 ms <1 ms routera_10.0.1.1 [10.0.1.1] 2 * * * Upłynął limit czasu żądania. 3 * * * Upłynął limit czasu żądania. 4 * * * Upłynął limit czasu żądania. 5 24 ms 22 ms 21 ms rev-194.153.134.49.atman.pl [194.153.134.49] 6 * * * Upłynął limit czasu żądania. 7 * * * Upłynął limit czasu żądania. 8 * * * Upłynął limit czasu żądania. 9 * * * Upłynął limit czasu żądania. 10 * * * Upłynął limit czasu żądania. 11 * * * Upłynął limit czasu żądania. 12 ^C C:\Users\Hubert>.sshterm Nazwa '.sshterm' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 Już działa. Był niewielki problem po stronie naszego operatora, firmy ATM, poprawiony w 5 min. Na bieżąco informujemy o awariach (i innych sprawach technicznych) tutaj: https://twitter.com/#!/progresopl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Chrostek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 nie jest to tylko problem progreso.pl. z informacji uzyskanej w noc atm mają jakąś poważna awarie w szkielecie(awaria dotyczy prawdopodobnie całej polski) Pozdrawiam, Piotr Chrostek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 nie jest to tylko problem progreso.pl. z informacji uzyskanej w noc atm mają jakąś poważna awarie w szkielecie(awaria dotyczy prawdopodobnie całej polski) Pozdrawiam, Piotr Chrostek Potwierdzamy, ale ATM uwinął się jak zwykle bardzo szybko. U nas już wszystko działa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 Jednak ruch ładnie spadł Skończyli seriale ściągać - tam też są ludzie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 no, czyli i w Atmanie zdarzają się czasami fuckupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 Pokazuje to wyraźnie problem - przez 5 minut z zagranicy całe vipower/neteasy/onevps/progreso było niedostępne - ciekawe co by było, jakby taka awaria trwała dłużej niż 5 minut. Ważne że szybko sie z tym uporali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 (edytowany) A co vipower i neteasy mają wspólnego z ATM? Vipower to Artnet, a neteasy to eTop.. Jak juz ATM to * Firma nie uzyskała akceptacji WHT *, onededyk, progreso i wht, ktore mulilo.. Edytowano Czerwiec 18, 2012 przez MikeJones (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adam Szendzielorz Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 no, czyli i w Atmanie zdarzają się czasami fuckupy Pewnie, skoro nawet google i amazon miały w swojej historii pady to i Atman może je mieć :-) Odkąd jesteśmy w ATMAN (ok. 3 lata) zdarzyły się trzy przerwy z winy ATM -> dwie trwały po ~2 minuty i jedna dzisiejsza - ok 10 minut. W GTS-Energis (Piaseczno) było bardzo podobnie - ledwo kilka krótkich padów w ciągu kilku lat. Myślę że to bardzo przyzwoite wyniki i nie mamy żadnych pretensji do ATMANA - wywiązują się z SLA z dużym zapasem :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2012 Tez myślę, że przyzwoite, nawet bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach