mattek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Mam dosc dziwny problem, po restarcie maszyny ( nic nie zmienialem, modyfikowalem itp. ) nie moge sie zalogowac na konto root`a przez ssh, otrzymuje komunikat ze haslo jest zle, jednak z konta usera moge sie przelogwac ( su ) za pomoca tego samego hasla na root`a. Moze mi ktos wyjasnic w czym twki problem? EDIT: O/S = CentOS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Ja mam tak chyba na VPSie w HE - może Ci się kasuje hasło na jakieś domyślne? heh sprawdź to, które oryginalnie było? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mattek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Niestety nie dziala juz probowalem ... Wydaje mi sie ze jak by mi zmienili haslo to przez SU tez bym sie nie zalogowal ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 sshd_config PermitRootLogin yes ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 wejdź przez su i zmień hasło jak jesteś 'poprzez' su.. i zmień domyślny port ssh na jakiś wysoki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mattek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 wejdź przez su i zmień hasło jak jesteś 'poprzez' su.. i zmień domyślny port ssh na jakiś wysoki Nie dziala ... Z tym ssh_config tak tez mam ustawione Jednak nic sie nie zmienia ... Dodam ze nastapilo tak po instalacji DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 sprawdź czy masz dopisanego usera root do logowania na ssh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mattek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 @UP Wlasnie juz po sprawie, nie wiem jakim cudem ale w configu shaszowal mi sie root, ze nie mogl sie logowac ... Dzieki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach