Pitu 160 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Witam Mam taki o to problem kupiłem serwer dedykowany na www.server4you.com i mam problem, ponieważ za każdym razem jak np. instluje php by przemo nie ma polskich znaków, problem ten jest ze wszystkimi skyptami. Przenosiłem również bazę php-fusion z innego serwera dałem te same kodowanie bazy (latin1) i też nie ma polskich znaków. Czy to się gdzieś przestawia aby było polskie kodowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Począwszy od konfiguracji serwera baz danych (my.cnf) po konfigurację samego PHP (php.ini) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Począwszy od konfiguracji serwera baz danych (my.cnf) po konfigurację samego PHP (php.ini) A może ktoś dać jakąś instrukcję , albo mi pomóc w tym, ponieważ nie znam się na tym zbytnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Tu nie Czerwony Krzyż Są tu admini, ale za free raczej Ci nikt nie skonfiguruje i zoptymalizuje maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 A ja wiem Google to czerwony krzyż i Ci pomoże wystarczy chwilke pogoglować a wujek google zawsze pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Sobie poczytaj: http://tworzenie-stron-www.org/artykuly/3/...na_stronach_www set names dla bazy, nagłówek w php albo z automatu przez konfig apache'a, my.cnf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2008 Hmm, może zahashuj w httpd.conf AddDefaultCharset UTF-8 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2008 Dzięki wszystkim ale już sobie poradziłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach