Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Przekopuje od dluzszego czasu zarowno szukajki wszelakiej tresci jak i fora i nigdzie ani slowa sensownego znalezc nie moge wiec pytam tutaj. W jaki sposob dowiedziec sie gdzie stoi dana strona www? Przykladowo znajdujesz strone w internecie, ktorej tresci naruszaja Twoje prawa autorskie, a poniewaz autor nie ma zamiaru na ich usuniecie, chcesz sie skontaktowac z administratorem serwera tam gdzie ona stoi.. no wlasnie ale skad wiedziec gdzie stoi jak zakrywa ja alias z jakichs darmowek..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 np. tracert adres a potem patrzysz co jest ostatnie albo pod koniec i po tym mniej więcej da się dojść, heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegoo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 np dzieki: dnsstuff.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonin 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Zawsze można Squishem sprawdzić DNSy i po dnsach szukac . Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 @juvenito wskaże raczej nie nazwę hosta gdzie stoi strona tylko adres IP serwera na którym stoi strona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 dla przykładu podanego przez @juvenito strona gry.xt.pl stoi w Livenecie $ host gry.xt.plgry.xt.pl has address 88.198.228.131 $ whois 88.198.228.131 |grep "descr"descr: YOYO sp. z o.o. descr: HETZNER-RZ-NBG-BLK4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 eee... juvenito - ip/host whoisując można dojść, heh coś jak to, co Adrian napisał : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 a na koniec visualroute.pl (choć ostatnio nie działa, bo GTS-owi skończyła sie licencja ) Hehe a ja już myślałem, że mi coś się z kompem stało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach