Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 mi maszyna zdazyla zaliczyc pierwsza awarie, dalem tylko reboot i maszyna nie wstała ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kosset 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 mi maszyna zdazyla zaliczyc pierwsza awarie, dalem tylko reboot i maszyna nie wstała ;d No wlasnie jak takiego RPS'a sie resetuje? Poprzez panel? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 No wlasnie jak takiego RPS'a sie resetuje? Poprzez panel? Narzędzia do obsługi RPSa masz w Managerze OVH. (panelu). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Ja niestety nadal nie dostałem swojego RPS'a i od wczoraj już mam w panelu coś takiego: System operacyjny Debian 4.0 - wersja polska Do wykonania Instalacja RPS W trakcie RPS 1 - 1 m-c Zakończone Przestrzeń 10 GB iSCSI - 1 m-c Zakończone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Ja mam, niezła wydajność pod serwery gier (postawiłem cs'a) Minusem są ogromne pingi, w dodatku mało stabilne. (neostrada) Jak znajdę czas to będę męczyć dysk jakimś konkretnym zapytaniem sql . Znacie jakieś serwery z dobrym łączem?? - najszybciej udało mi się ściągać plik z mojego vps'a w HE - 3,06 MB/s średnia prędkość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Spróboj tego mirroru :-) http://www.s1.nitroupload.com/100mb.gts.gz Ja wyciągam z niego ponad 5 mB/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Spróboj tego mirroru :-) Ja wyciągam z niego ponad 5 mB/s Ja tylko 2... MiSi3kK, spróbuj: ftp://ftp.de.debian.org/ Leciało ~ 11 MB/s. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Super... coś się w mojej sprawie "ruszyło"... Teraz to mi już całkiem zmienili statusy na: System operacyjny Debian 4.0 - wersja polska Do wykonania Instalacja RPS Do wykonania (a było W trakcie) RPS 1 - 1 m-c Zakończone Przestrzeń 10 GB iSCSI - 1 m-c Zakończone Chyba lepiej pójdę się przejść na spacer... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
b0b3k 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 tez sie skusiłem bo shared juz mi zablokowali za staty ciekawe czy do jutra bede go mial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 hehe, a mi naliczyli oplate ciekawe czy sie spoznilem, czy oni nie pracują w swięta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 obraz iso ściągany z: http://cdimage.debian.org/debian-cd/4.0_r3/i386/iso-cd/ prędkość średnia 9-10 MB/s Obciążenie procka 100% Ram: jakieś 50 MB load ~~2 r11141:~# hdparm -t /dev/sda /dev/sda: Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.24 seconds = 9.88 MB/sec r11141:~# hdparm -T /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 1012 MB in 2.00 seconds = 505.78 MB/sec r11141:~# nawet nawet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 hmm u mnie 2- 3 Mb/s obraz plyty ssalo mi z 800 kb/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
angerek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 1. z hdparmem normalny wynik na iscsi - przecież to po sieci dysk więc max jakieś 12MB/sec 2. ciekawi mnie co jak każdy wrzuci coś na rps co będzie mieliło np 1MB/sec po dysku i ile rpsów przypada na dany dysk/macierz itp? mój dysk to np 91.121.197.234 (wystarczy hdparm -t i tcpdump żeby zobaczyć gdzie wszystkie operacje idą) i hdparm -t pokazuje różnie od 1 MB/sec (przed chwilą) do faktycznie w nocy 9MB/sec a teraz 5-6 MB/sec wstępnie widać że lowendowe rozwiązanie bo dostęp góra max 100mbit do dysku a pewnie też po drugiej stronie zwykłe sata niż wydajne macierze... ale testujmy i dzielcie się spostrzeżeniami. aha i jeszcze sprzed chwili Saving to: `debian-40r3-i386-CD-2.iso' 2% [=> ] 19.797.448 303K/s eta 19m 10s .. ale skacze tak co chwila od 300K/s do 10MB/s i jeszcze jedno. nie wiem czy dobrze rozumuję ale czy na 1 sieciówce jest operacja odczytu/zapisu z dysków + pobierania odczyt z inetu? wtedy średnia max to połowa 100mbit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Przecież jest napisane w specyfikacji, że jest 100Mbit połączenie. Łatwo przewidzeć ilu użytkowników przypada na dysk. Trzeba tylko zgadnąć jak duże dyski mają w NAS.. Jeśli to SAS to pewnie coś w okolicach 70GB, jeśli SATA to pewnie co najmniej dwukrotnie więcej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Kupiłem. Pierwsze wrażenie - SZYBKO! Cała procedura włącznie z opłaceniem zajęła mi aż 10 minut. (Włącznie z instalacją serwera!). "Najs" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Jeśli ktoś sobie Życzy maszynę na parę dni PM do mnie to udostępnię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 A gdzie się sprawdza status serwera, co już wykonali? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 http://img295.imageshack.us/img295/6595/sshot69mo8.png Transfer mam dobry na swoim serwerze I w Dodatku darmowy jest ogólnie z tego co zdążyłem zauważyć. Czasami ostro muli serwer (dyski) A tak poza tym nie mam na co narzekać :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 hmm, co Ty ściągasz?? Ja mam w końcu do zabawy coś, co mogę zepsuć i nikt nie napisze "czemu mi nie działa strona!" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Ciekaw jestem przez jaki czas będą tolerować ten transfer :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Ale ten transfer na wykresie liczy też przepustowość używaną do połączenia z dyskami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 możliwe ale to nie zmienia faktu, że warez pięknie u nich chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Co też nie zmienia faktu, ze oferta jest nowa, więc obecnie pozwalają dużo więcej niż będą w przyszłości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Możliwe. Poza tym warez u nich pięknie chodzi ogólnie łącza bez limitów nie przycinają ich. (najwyżej wypowiadają umowę na następny miesiąc) ramu dużo nie dają i to jest generalnie ich minus (ale pod warez to nie przeszkadza) Gdyby OVH dawało więcej pamięci Ram było by wtedy nie do pobicia oczywiście gdyby też nie zawyżało cen w porównaniu do oferty Niemieckiej, Francuskiej czego też bardzo nie lubię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Jeśli chodzi o serwery RPS to cena jest praktycznie taka sama 10 euro netto / 40 zł netto, więc marża w tym przypadku jest minimalna. Do tego nie ma przecież problemu by zamówić usługę z FR/DE/UK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach