Linux 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 RPS (używam tylko sporadycznie do torrentów więc o działaniu się nie wypowiem ale dam quote ) lighttpd@dedicated:~$ uptime 21:43:40 up 29 days, 6:30, 1 user, load average: 0.15, 0.12, 0.06 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 możesz ustawić ns1.mojadomena.pl i ns2.mojadomena.pl na tym samym adresie IP. Zalezy mi na 2 roznych IP, pomimo tego że znajdują się na jednym serwerze. Slyszalem też że domeny DE moga nie dzialac na takim ustawieniu. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 na jednym ip mozesz postawic oba. ja tam mam wszedzie od lat. i tak jak ma mi pasc jeden to i serwer nie dziala wiec w takim malym zakresie imho osobne secondary nie sa potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 Dla domeny .de będzie to działać. Na domeny .de możesz podać nawet jeden serwer DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Voldo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2008 No i serwery z 'Gama Superplan' znów są dostępne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 Zalezy mi na 2 roznych IP, pomimo tego że znajdują się na jednym serwerze. Slyszalem też że domeny DE moga nie dzialac na takim ustawieniu. Ed Chyba będziesz musiał zainteresować takim tematem: http://xxl-web.com/dns/index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 Chyba będziesz musiał zainteresować takim tematem: http://xxl-web.com/dns/index.html Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zadzwoniłem do OVH i zadałem pytanie o to czy na failover mozna postawić wlasne DNSy. Po konsultacji z administratorem miła pani powiedziała mi że nie ma z tym problemu. Mowiła że IP failover traktowane jest jako normalne IP i mozna postawić wlasne DNSy jak równiez certyfikaty SSL itd. Czy ktoś z Was może to potwierdzić? A coś na rzeczy musi być bo pani z OVH mówiła że jeded klient miał problemy z uruchomieniem 'kanału płatności' na IP failover. Nie wiedziała nic bliżej na temat tych problemów. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 Zadzwoniłem do OVH i zadałem pytanie o to czy na failover mozna postawić wlasne DNSy. Po konsultacji z administratorem miła pani powiedziała mi że nie ma z tym problemu. Mowiła że IP failover traktowane jest jako normalne IP i mozna postawić wlasne DNSy jak równiez certyfikaty SSL itd. Czy ktoś z Was może to potwierdzić? Tak... ja Używam takiej konfiguracji dla serwerów DNS na swoim RPSI i działa to poprawnie: dns1.jakadomena.pl - 87.98.186.XXX (IP RPS'a, eth0:0 wg ifconfig) dns2.jakasdomena.pl - 91.121.200.XX (IP Failover, eth0 wg ifconfig) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 Tak... ja Używam takiej konfiguracji dla serwerów DNS na swoim RPSI i działa to poprawnie:dns1.jakadomena.pl - 87.98.186.XXX (IP RPS'a, eth0:0 wg ifconfig) dns2.jakasdomena.pl - 91.121.200.XX (IP Failover, eth0 wg ifconfig) super! dzięki za info Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milano 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 mam prośbę... mógłby ktoś podesłać na PM linki do stron postawionych na serwerze ovh: http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08.xml? Najlepiej jeśli te witryny byłyby postawione na jakims CMS'ie - chciałbym na 'własne oczy' zobaczyć jak działa taki serwer, a raczej taka witryna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SebastianO 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 A co jest do patrzenia ? Działa jak na każdym innym serwerze. Wszystko i tak zależy od chwilowego obciążenia serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 dlatego ja juz zmieniam 3 serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sitek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 nareszcie mozemy miec 512 swap'u na naszych RPS'ach http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=7101 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 taa zeby to bylo jeszcze w polskim jezyku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sitek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 no fakt francuski nie jest powszechnym jezykim w Polsce, ale od czego jest google translate, co prawda "tylko" na angielski ale zawsze coś. http://translate.google.com/translate_t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 taa uzywam, co to by bylo zeby nie google Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 5dni oczekiwania na kimsufi(najtansze) z win2003 i sie doczekałem jak tak patrze na ta maszynę to myślę że to jest dokładnie to http://paulstamatiou.com/2008/01/25/diy-200-dollar-pc tylko ja mam dysk HDP725025GLA380 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 Witaj Ja czekam 4 dni. Dostałem wczoraj odpowiedź że za 72 godziny dostanę serwer bo brakuje im aktualnie serwerów do konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2008 OVH raczej nie spodziewało się tak dużego zainteresowania ich nową ofertą dlatego trzeba trochę na serwer poczekać.OVH raczej nie spodziewało się tak dużego zainteresowania ich nową ofertą dlatego trzeba trochę na serwer poczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Te serwery RPS posiadają jakiś panel administracyjny i większą możliwość konfiguracji niż shared ? No i jak z tym nielimitowanym transferem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Te serwery RPS posiadają jakiś panel administracyjny i większą możliwość konfiguracji niż shared ? No i jak z tym nielimitowanym transferem ? Te serwery RPS podobie jak serwery VPS czy serwery dedykowane posiadają panel jak go sobie sam zainstalujesz Możesz jedynie wybrać system Release 2 OVH (Gentoo) przy zamówieniu serwera i otrzymasz wtedy wstępnie skonfigurowanego, gotowego do użytku RPS'a z panelem Webmin. Ja polecam jednak Debian 4.0 + panel DirectAdmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Debian jest darmowy, DA niestety nie choć nie są to jakieś kosmiczne sumy. Jeszcze pytanie o możliwości tych RPSów. Można na nich stawiać wizytówkę czy jakieś większe portale + zawartość statyczna ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 poczytaj ten temat od początku to znajdziesz odp. na swoje pytanie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Mozna na RPSach stawiac cos wiekszego, oczywiscie w miare rosądku tam siedzi procesk 1,2 czy tam 1,3 i pol giga ramu wiec to nie jeste Xeon ... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Jeszcze ta reklama w PC FORMAT im dodała trochę klienteli :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach