patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 Oferta OVH jest zapewne odpowiedzią na niedawno wprowadzoną ofertę ich konkurenta z Francji - dedibox.fr gdzie za 30 euro dostajemy Celeorna z 2 GB RAM i 250 GB HDD a za 49 euro ofertę identyczną jak Kimsufi XXL. Dodatkowo trzeba pamiętać, że mimo wszystko zakup z poziomu OVH.pl to trochę co innego niż np. bezpośrednio od Hetznera. Nie mamy bezpośredniego kontaktu np. z supportem serwerowni, wszystko jest załatwiane jak przy resellingu usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 @patryk tyle że Polacy nie mogą zamawiać w dedibox.fr choć ich oferta jest też galanta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 No nie mogą, ale może i dobrze bo pod względem jakości supportu to raczej średniawka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 to też zależy w dedibox.fr bardziej inteligentne osoby zamówią. Jak wiedzą jak. Jednak klient patrzy przede wszystkim na cenę a dopiero potem na szybkość usuwania awarii i tym podobne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 Jeśli mają francuski dokumet tożsamości, który trzeba wysłać faxem i znają francuski bo w tym języku jest cały panel to oczywiście można zamawiać . Ale nie róbmy offtopiku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 a te nowe serwery ovh ma w de? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 nie, we Francji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 Jeśli mają francuski dokumet tożsamości, który trzeba wysłać faxem i znają francuski bo w tym języku jest cały panel to oczywiście można zamawiać . Ale nie róbmy offtopiku. Jest też troszkę firm pośredniczących (nie pamiętam dokładnie adresów, ale są ;> ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 ehh a te rpsy maja w de?? szkoda ze we francji ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 wszystkie serwery mają we Francji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 hmm a ma ktos juz konto na jednym z nowych dedykow?? podałby ip ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 91.121.198.40 - Proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2008 dzięki ping ładny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 dostal juz ktos zamowiony serwer z nowej oferty? zamowienie zrobilem w piatek wieczorem jak tylko sie pokazala oferta na www i odrazu zaplacilem niby 72h ale wczesniej szybciej sie uwijali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Ja złożyłem zamówienie wczoraj :- )) Nadal czekam, ale szczerze mówiąc jakoś mi się nie spieszy :- )) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pluton 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 dostal juz ktos zamowiony serwer z nowej oferty? zamowienie zrobilem w piatek wieczorem jak tylko sie pokazala oferta na www i odrazu zaplacilem niby 72h ale wczesniej szybciej sie uwijali tak, zamówiłem w czwartek 17/04 po 17tej, a dostałem uruchomiony w sobotę 19/04 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 ja złożyłem zamowinie jutro go powinienem opłacić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 No i juz wiadomo co z KIMSUFI 2008 XXL http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xxl.xml Procesor Intel Core2Duo E7200 2x 2.53 L2: 3Mo FSB: 1066MHz Dual Core w technologii 45nm Architektura 64 bits Pamięć RAM 3 GB Dysk twardy 500 GB Typ dysku SATA2 Łącze 100 Mbps Przepustowość 100 Mbps Limit transferu brak IP stałe 1 adres IP Fail-over +1 adres Backup FTP 500 GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 No i juz wiadomo co z KIMSUFI 2008 XXL http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xxl.xml Procesor Intel Core2Duo E7200 2x 2.53 L2: 3Mo FSB: 1066MHz Dual Core w technologii 45nm Architektura 64 bits Pamięć RAM 3 GB Dysk twardy 500 GB Typ dysku SATA2 Łącze 100 Mbps Przepustowość 100 Mbps Limit transferu brak IP stałe 1 adres IP Fail-over +1 adres Backup FTP 500 GB kupię sobie taki i postawię na nim mega krzaka... obiecujecie kupować u mnie konta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 kupię sobie taki i postawię na nim mega krzaka...obiecujecie kupować u mnie konta? Wszyscy bez wyjątku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Ja kupię resellera 2GB/nolimit za tę symboliczną złotówkę na Twojej aukcji na Allegro (założysz konto bellisimo_hosting) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Jak za 230 zł to jak na krzaki zwane dalej dzieci mają pieniądze na wakację i chcą zarobić to raczej z kieszonkowego tego nie kupią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2008 Gimnazjo-hostingi to ruszą na najtańszym Kimsufi. Przecież kosztuje już poniżej 100 PLN na miesiąc. Inwestycja mała, a nasz PT Gimnazjalista zrobi na tym taki interes, że wszyscy jak tu siedzicie wypadniecie z biznesu ;-) Hmm, może sam zacznę sprzedawać tak "konta WWW", zamiast płacić niektórym z Was ;-) UWAGA: Ten post zawiera emotki w wersji zwykłej (ASCII) i gimnazjalnej (rysuneczki) :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2008 kupię sobie taki i postawię na nim mega krzaka...obiecujecie kupować u mnie konta? smialo smialo ale mam nadzieje ze twoja wypowiedz nie byla skierowana do mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2008 ja na kimsufi nowym dostałem: cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 22 model name : Intel(R) Celeron(R) CPU 220 @ 1.20GHz stepping : 1 cpu MHz : 1200.080 cache size : 512 KB fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 10 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss tm pbe nx lm constant_tsc up arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm bogomips : 2401.79 clflush size : 64 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach