webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Ostatnia informacja na temat RPS dostępna tutaj: http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=6900 Wersja po angielsku dla tych co nie wiedzą gdzie przetłumaczyć ;P Deliveries were blocked last night mode from 1 hourFrom morning until 9 o'clock (one forgets to reloading crontab We need to sleep sometimes). Hence all day on a delayed Important deliveries. It was also a little bug on the Timeout boot that bothered us more than expected. One must sometimes Take them 2-3 times to deliver a timeout because the server Motherboard of the DHCP packets (much) is too short. Lŕ we do work on the iSCSI whose supplies are Stopped for the moment. It's going to resume in about 1 hour. You are many commader to the RPS. More than during many The betas. Ca But we never fear. Instead we see Where deliveries are still problems and on this debugge Which could not be debuggé during the beta because we did not Enough reassembled bug. Edit: Chyba znalazłem jedną stronę na tym najmniejszym rps-ie działa fajnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Oczywiście jak wziąłem w hosteurope to musiało się coś takiego za raz pojawić O widzę, że nie tylko ja zacząłem żałować zakupu VPSa w HostEurope po obejrzeniu tej oferty Chyba nie sądzicie, że uda im się przebić obecną ofertę HE. Panowie, głowa do góry ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielokropek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Obawiam się, że może im się udać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Jak jesteście ciekawi to podaje przykładowe strony/testy (wszystko na RPS-ach): http://r10132.ovh.net/ http://r10096.ovh.net/ www.serveur-rps.fr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lexus16 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Witam, Dziękuję za złożenie zamówienie. Zostało ono przekazane do zatwierdzenia. Po zakończeniu instalacji serwera, otrzyma Pan dostępy root do maszyny. Pozdrawiam, Kamil Włodarczyk, OVH.pl Czekamy Dziwne, ja takiego maila nie otrzymałem, natomiast dostałem już dane do konta, gdzie po zalogowaniu i wejściu w Faktury - Zamówienia w trakcie mam informacje że jeszcze nie podłączono mojego RPS'a i nie zainstalowano systemu. To normalne? Ten mail przyjdzie później? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Cóż... Witamy, Zamówiłeś usługę dzierżawy serwera dedykowanego w OVH. Adres IP serwera to 91.121.****** Nazwa serwera to r11***.ovh.net (należy poczekac od 24 do 48 godzin, aby nazwa została zaktualizowana). Konto administratora zostało skonfigurowane na tym serwerze: - user: root - hasło: ******** Twój serwer bazuje na systemie Debian 4.0 (Etch). Ja z kolei nie otrzymałem maila informującego o postępie instalacji serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lexus16 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Kurde każdemu coś :/ Liczę na to że do jutra do 10 rano będzie funkcjonowało wszystko jak nie, to telefon do nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 i całę WHT sie rzuciło i zajmie wszystkie rps-y w ovh na free test dla siebie zamiast wziac jeden i dac komu chce dane do konta a reszte zostawic dla ludzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Ja dostałem dostęp do serwera po 6 godzinach od złożenia zamówienia (wszystko od anglików). Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 i całę WHT sie rzuciło i zajmie wszystkie rps-y w ovh na free test dla siebie zamiast wziac jeden i dac komu chce dane do konta a reszte zostawic dla ludzi Bo my otwieramy swojego krzaka ! I jak będzie dużo to postawimy każdego deamona na innej maszynie i będziemy pr(). A tak serio, to dlaczego nie brać jeżeli darmo dają ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lexus16 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Ja już dostałem serwer, teraz kolega walczy z konfiguracją, ale trochę długo ona zajmie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 No z ciekawosci i na testow sam zabralem .. jak daja za free tosie beirze a jak bija to sie spier**** :) Przed 10 zlozylem zamowienie, dostalem tylko na maila wiadomosc i linki do faktury i nic wiecej, no ale poczekam ;] Maila juz do nich poslalem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Serwer ciasna.szparka.net zainstalowany hehe Data: 2008-03-21 23:20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lexus16 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Serwer ciasna.szparka.net zainstalowany hehe Data: 2008-03-21 23:20 taaa ja mam samą nazwę RPS'a ale wziąłem w dhosting domenę trash.net.pl za free i teraz walczę jak ją wydelegować, bo nigdzie DNSów się dopatrzeć nie moge Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Również zamówilem RPS'a do testow. Wg. Mnie super sprawa zeby redukowac koszty bo adsense juz nie placi tak dobrze i jeszcze ten kurs $ ... Sproboje postawic tam cos z duzym ruchem (20 tys. uniq/dzien). Kiepsko to widze no ale zobaczymy:) Jak wytestuje to dam znac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 A ja sie tam bawię tym jak się da Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 A ja sie tam bawię tym jak się da No i jak to chodzi?? Wrzuc komende: hdparm -t /dev/sda i wklej na forum wynik dzialania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 taaa ja mam samą nazwę RPS'a ale wziąłem w dhosting domenę trash.net.pl za free i teraz walczę jak ją wydelegować, bo nigdzie DNSów się dopatrzeć nie moge przecież żartowałem... mi tylko zainstalowali: Twój serwer bazuje na systemie Gentoo 2006.0 ; a zamówiłem z debianem... ;f robię reinstall systemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Wy jesteście niepoważni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Podaje wyniki kisieka hehe bo jestem ciekawy co na to powiecie: r11185:~# hdparm -Tt /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 1142 MB in 2.00 seconds = 571.12 MB/sec Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.24 seconds = 9.86 MB/sec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Jakoś nie mogę się z tym ogarnać ehh ide zrobić reinstala na CentOS 5 ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Dla porównania dysk SATA II nie używany, nawet nie zamontowany jako partycja. sda - dysk obciążony sdb - dysk niczym nie obciążony Oba dyski są tej samej marki. Screen : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 Jakieś kiepskie dyski, na nieobciążonej maszynie zwykłe dyski SATA powinny uzyskać coś w graniach 50-80MB/s. Dla przykładu nieobciążony dysk 1TB, używany pod backup: /dev/sda: Timing cached reads: 2252 MB in 2.00 seconds = 1126.21 MB/sec Timing buffered disk reads: 174 MB in 3.02 seconds = 57.64 MB/sec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 mi serwer zalozyli w ciagu 10 min Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2008 maszyna jest obciążona W czasie pomiaru load == 7 :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach