scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 http://www.ovh.pl/produkty/rps1.xml co o tym Myślicie ;-) najtańszy na rynku serwer? Ciekawe co będą mieć za ofertę serwerów VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielokropek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 A czym się różni RPS od VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 VPS to współdzielona maszyna, a w przypadku RPS współdzielony jest tylko dysk. Leci to dokładnie ta takiej płycie głównej: http://www.allegro.pl/item331495964_nowosc..._d201gly2a.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 A czym się różni RPS od VPS? http://www.ovh.pl/produkty/fonctionnement_rps.xml Czekam na aktualizację RPS II oraz III - może być ciekawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Czekam na aktualizację RPS II oraz III - może być ciekawie. Ciekawe, ciekawe... chyba zamówię coś w ovh dla testów na parę miesięcy. Też już czekam na ofertę RPS II oraz RPS III. Cena za samo RPS I też jest mocno atrakcyjna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Też już czekam na ofertę RPS II oraz RPS III. Coś już jest, co daje pewien obraz na konfigurację sprzętową: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Dokładniej: http://www.ovh.pl/produkty/comparer_rps.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Oferta bardzo ciekawa i innowacyjna. Oprócz tego z iSCSI na 100 Mbit da się uzyskać przepustowość 12,5 MB/s (jest to wartość teoretyczna/maksymalna), zakładając nawet pewne lagi, obciążenie macierzy i overselling... powinno dać się pobawić. ( ciekawe kiedy powstaną na bazie tej usługi pierwsze krzaki, chłopaki! wierzę w was! ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Aż mi skarpetki z nóg spadły (powinny kapcie, ale w nich po mieszkaniu nie chodzę ) Z tego co rozumiem, to te RPS, to tak jakby vpsy? 50zł za 512Ramu, 1,3Ghz procesor i 10GB dysk to jest naprawdę niezła oferta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 To nie jest VPS(maszyna nie jest współdzielona), jest to normalny serwer dedykowany, tyle że z dyskiem sieciowym(w skrócie). I jak słusznie Beliq zauważył, odczyt z dyski będzie maksymalnie na poziomie 12,5 MB/s, do tego czas dostępu też będzie dużo większy niż nawet w przypadku IDE 5400 obr./min. Ale za to cena rewelacyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Powyżej tej wartości, koszt to 8 PLN netto/m-c za każde 10GB aż do 1TB przestrzeni dyskowej ( ciekawe kiedy powstaną na bazie tej usługi pierwsze krzaki, chłopaki! wierzę w was! ) ja ja ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=6884 jacyś chętni do testów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Jestem zbyt leniwy aby się rejestrować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lexus16 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 A ja właśnie zamawiam Zobaczymy jak się będzie sprawował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Ja tam się już zarejestrowałem jak coś to bede mógł komuś dać na pare dni do zabawy zgłaszać się przez PM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 i Jak testujecie już serwery? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 i Jak testujecie już serwery? Złożyłem dziś zamówienie i wysłałem maila do supportu o darmowy test. Myślę iż przedłużę później RPSI jeśli tylko wszystko będzie działać poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Ja także czekam na Darmowy wszystko już poszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Stwierdziłem, że też spróbuję Czekam na serwer ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Zadzwoniłem do OVH z pytaniem jak to dokładnie wygląda ale pani nie mogla mi dokładnie pomoc a szkoda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 .... ja też czekam i zakładam krzaka... hahahahah xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Jarek mój + twój i możemy sie pochwalić super krzakiem z 2 serwerami ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Jarek mój + twój i możemy sie pochwalić super krzakiem z 2 serwerami ;D malu jeszcze weźmie to na moim apache, na twoim msql, a exim u malu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Zadzwoniłem do OVH z pytaniem jak to dokładnie wygląda ale pani nie mogla mi dokładnie pomoc a szkoda Na forum OVH już ktoś otrzymał ww. serwer. Otrzymałem, spojrzałem i.. 1. 512 ramu ? 463MB (474584) 2. Brak możliwości połączeń IRC na port 6667 (czy DDOS obciąża w jakiś sposób współdzielony HDD ?!) 3. Mały wybór systemów operacyjnych HDD jakoś specjalnie nie muli, prawdopodobnie dlatego że mało "polskich" klientów jeszcze jest. Trzeba się uzbroić w cierpliwość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Taki mini klaster zrobić to by naprawdę dużo pociaglo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach