Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 @scz i będziesz płacił 2x tyle, tylko po to by ominąć setup rzędu 199 zł ... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Jakie dwa razy tyle ceny są obecnie konkurencyjnie. Jest wolny rynek. http://www.dedibox.fr/dedibox-xl/serveur_dedibox_xl.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
err 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Warning !! Dedibox service is only open for french residents (no international sales). ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 da się to łatwo ominąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 da się to łatwo ominąć. Jakże polskie podejście, ehh. Nie możesz po prostu zaakceptować, że chcą tylko Francuzów? Że Ciebie (Polaka, obcokrajowca) tam nie chcą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 w OVH wogóle jest jakieś dziwne podejście do Polaków.. można powiedzieć że nas olewają :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Kimsufi.pl to żadna konkurencja dla dedibox. Kimsufi.fr ma stanowić taką ofertę, dlatego mają bez setupu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 widać, że na Polski rynek ustawiają się na większe zyski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 widać, że na Polski rynek ustawiają się na większe zyski. Raczej na to, że wiele bachorów z Polski bierze na miesiąc maszyne i zostawia instalacja to w jakimś stopniu eliminuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Ja na przykład nie kupie serwera od firmy która ma setup takie mam zasady. Poza tym są też sytuacje gdzie serwer jest na miesiąc potrzebny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 setup fee to jedna z najlepszych form odsiewu niechcianych klientów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 scz - można zawsze wziąć serwer w innej firmie niż ovh. Co do setupu to przy zamówieniu i opłaceniu serwera z góry na rok setup nie powinien być brany. W wielu firmach tak jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 I gdzie jest ta ich nowa oferta z vpsami itd. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Nie chodzi mi o rpsy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Chyba chodzi ci o RPS'y ? Chodziło mu o oferte VPS'ów, która miała się pojawić w połowie miesiąca. RPS'y root miały zniknąć i pozostać jedynie w wersji managed jak widac, a raczej nie widac - oferty nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 zapewne mieli duzy popyt na rpsy i zmienili zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 przed zakupem RPS(testowego ) pytałem się o VPS i dostałem odpowiedz "Na razie nie planujemy wprowadzać oferty VPS" no i obiecywali i naobiecywali tyle (jak to zwykle OVH) że nic nie wyszło... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Wiadomo ja się tam ciesze, że tego nie ma, a zapytałem tylko z ciekawosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 Chyba znow pisze to samo... nie wazne Chciałem zapytać czy ktoś już testował te serwery z ovh z nielimitowanym łączem 100mbit z niższym prio ? Jak to działa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
witko2006 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2009 Witam, Czy problem z wąskim gardłem w RPS'ach będzie równie widoczny w sytuacji, gdy działam na plikach a nie na bazie danych? Prosta stronka [spora ilość req/s] ,w której pobieram zmienną z GET i następnie na stronie ładuje się przypisany ów zmiennej odpowiedni plik z dysku. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2009 jak tych danych nie będzie bardzo dużo to będziesz mógł je w ramie trzymać. Dyski w ovh mają także dodatkowego pendriva z którego można skorzystać np jako cache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2009 jak tych danych nie będzie bardzo dużo to będziesz mógł je w ramie trzymać. Dyski w ovh mają także dodatkowego pendriva z którego można skorzystać np jako cache. Nie będzie to zbyt wydajne, ale dla zastosowań statycznych będzie na pewno o wiele lepszym rozwiązaniem niż dysk via NFS. Należy pamiętać tylko, że pod żadnych pozorem nie można wykonywać operacji na tych plikach związanych z ich zapisywaniem. Pendrive jest dość wrażliwy na zapis i w zastosowaniach serwerowych dość szybko padnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deusx 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2009 Hej, mam pytanie, przeleciałem kilkanaście stron, ale konkretnej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem, otóż czy RPS nadaje się do strony, która ma na sek. około 200 - 300 zapytań do bazy ? Na home.pl często 503 błąd wyskakiwał. Czy rps będzie dobrym rozwiązaniem ? Pliki mają po 10 do 30 kb. Proszę o odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2009 Hej, mam pytanie, przeleciałem kilkanaście stron, ale konkretnej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem, otóż czy RPS nadaje się do strony, która ma na sek. około 200 - 300 zapytań do bazy ? Na home.pl często 503 błąd wyskakiwał. Czy rps będzie dobrym rozwiązaniem ? Pliki mają po 10 do 30 kb. Proszę o odpowiedź Nie bierz RPS ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2009 Lub kombinuj z trzymaniem danych w pamięci ram. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach